Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb imázskampány készül

2002.01.19. 09:55
"H for Hungary" - H mint Magyarország - szlogennel tavasszal indítja el a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja a Magyarország külföldi megítélését javítani szándékozó külső imázskampányt - értesült a Népszabadság.
A "H for Hungary" kampány folytatása lesz a tavaly ősszel indított a "Magyarország a találkozási pont" szlogenű mintegy 150 millió forintos reklámhadjáratnak. Ebben az Országimázs Központ a világsajtóban - például a Time-ban vagy a National Geographicban - Magyarországról közzétett egész oldalas hirdetésekkel, pr-cikkekkel népszerűsítette az országot, illetve számos kritika szerint inkább a kormány gazdaságpolitikáját, azon belül is a Széchényi tervet.

Az új kampány a H betűt mint országszimbólumot kívánja bevezetni - értesült a napilap. Az imázsközponttal szerződésben álló Happy End kft. tavaly nagy vihart kavart pályázati anyagából kiderül, hogy a H betűt az angol hospitaly szó vendégszerető jelentésével kívánják megtölteni, utalva a magyar emberek barátságosságára. Ugyanez az anyag azt tartalmazta, hogy a kampány sikere esetén a kórházat jelentő H betűről Hungary, azaz Magyarország jut majd a külföldiek eszébe.

A tervek szerint a H betű részévé válik az összes külföldi imázshirdetésnek, reklámfilmnek.

Az Országimázs Központnak az idén 2,1 milliárd forint áll rendelkezésére az országkép formálására. A kancellária ez év végéig a Fidesz kampányát is készítő Happy End Kft.-t bízta meg a kampány lebonyolításával, a cég ezért 10,7 százalékos jutalékot kap.