16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 2
Svájc 3
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 1
Brazília 0

Nem igaz, hogy boldogtalanok vagyunk

2002.03.21. 21:25
Az ORTT panaszbizottságához fordul az Országimázsközpont ha nem hangzik el a következő, 18.30-as Tények-ben, hogy sajnálják, hogy a TV2 elvitatja a magyar polgárok azon jogát, hogy boldognak mondhassák magukat.
Panaszt nyújt be az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához az Országimázs Központ (OK) a tv2 Tények című hírműsorának szerdai adásában elhangzott egyik híre miatt - tájékoztatta az MTI-t az OK közleményben csütörtökön.

Az Országimázs Központ álláspontja szerint szerdán a "Tények" és a "Jó estét, Magyarország!" című műsorban az OK "Hogy vagyunk" című tájékoztató anyagával kapcsolatos híradás súlyosan megsértette a tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás törvényi kötelezettségét.

A többség leginkább, de legalább közepesen boldog

Az OK arra kéri a panaszbizottságot, hogy állapítsa meg a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény megsértését, kötelezze a műsorszolgáltatót az Országimázs Központ álláspontjának ismertetésére, illetve kezdeményezze az ORTT-nél a jogsértés súlyához igazodó bírság kiszabását.

Tóth István Zoltán, az Országimász Központ vezetője a TV2-nek írt levelében azt kéri közzétenni, hogy az Országimázs Központ sajnálattal állapítja meg, hogy a TV2 elvitatja a magyar polgárok azon jogát, hogy boldognak mondhassák magukat. "A TV2 állításaival ellentétben, a Magyar Gallup Intézet adatai szerint hazánk polgárainak 85 százaléka a leginkább, vagy közepesen boldog emberek közé sorolja magát. Korábbi borúlátásunkkal ellentétben, 2002-ben fordult elő először, hogy a magyarok több mint fele visszautasítja azt az állítást, miszerint hazánk pesszimista ország lenne".  • Hírek
  • Hírek