Judit
3 °C
7 °C

A tv2 cáfolja az Országimázs Központ vádjait

2002.03.26. 11:47
Vita alakult ki az Országimázs Központ (OK) és a tv2 között arról, hogy a magyar polgárok mennyire boldogok. Kert Attila, a tv2 Tények műsorának főszerkesztője eljuttatta az Indexhez az OK főosztályvezetőjének írt levelét, melyben cáfolja azt a kifogást, miszerint a Tények téves adatokat közölt az országkép-kutatással kapcsolatos műsorában.
Korábban beszámoltunk arról, hogy az Országimázs Központ bejelentette, az ORTT panaszbizottságához fordul, ha nem hangzik el a Tények-ben: sajnálják, hogy a TV2 elvitatja a magyar polgárok azon jogát, hogy boldognak mondhassák magukat.

Mennyien vagyunk boldogok?

Az Országimázs Központ álláspontja szerint a "Tények" és a "Jó estét, Magyarország!" című műsorban az OK "Hogy vagyunk" című tájékoztató anyagával kapcsolatos híradás súlyosan megsértette a tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás törvényi kötelezettségét.

Az OK állítja, a tv2 közlésével ellentétben, a Magyar Gallup Intézet adatai szerint hazánk polgárainak 85 százaléka a leginkább, vagy közepesen boldog emberek közé sorolja magát. Korábbi borúlátásunkkal ellentétben, 2002-ben fordult elő először, hogy a magyarok több mint fele visszautasítja azt az állítást, miszerint hazánk pesszimista ország lenne.

A kifogásolt kifogás

Kert Attila a kifogásra azt válaszolta, hogy "a Tények hivatkozott adása pontos adatokat tartalmazott és megmutatta a Magyar Gallup Intézet Országkép-kutatás 2002 3. ábráját. Az oszlopok alatti összegzés szerint 'Ma a magyar emberek 44 százaléka sorolja magát a boldogok közé'".

Kert közölte azt is, hogy a tv2 riportere megkereste a Gallup vezetőjét, ám ő nem kívánt szóbeli kiegészítést tenni. A tv2 lehetőséget ad az imázsközpont főosztályvezetőjének, hogy személyesen is kifejtse álláspontját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?