Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ÁSZ revizorai lehetnek az első tanúk imázsügyben

2002.06.10. 13:27
Keddre végezhet a rendőrség a Dominium '64 Kft telephelyén átvizsgált több köbméternyi irat lefoglalásával. Az Országimázs Központtal szerződő Fidesz közeli cégek ügyében az Állami Számvevőszék és a MeH alkalmazottai lehetnek az első tanúk. Bár a rendőrséghez is eljutottak az ügyben érintettek külföldre távozásáról szóló hírek, egyelőre nem tesznek semmit ennek megakadályozására.
Keddre talán végzenek a nyomozók annak a két köbméternyi iratnak a lefoglalásával, amit a Domínium '64 Kft, csévharaszti telephelyén válogatnak már napok óta - nyilatkozta az Indexnek Németh László ezredes, a nyomozás egyik irányítója. Ezt követően szerdán kezdődhetnek a tanúkihallgatások az Országimázs Központtal szerződő Fidesz közeli cégek, a Happy End és az Ezüsthajó Kft ügyében elrendelt nyomozás során. Ezzel párhozamosan rendszerezik, valamint értékelik és elemzik a lefoglalt iratokat a nyomozók.

Rossz szerződést kötni nem bűncselekmény

Elsőként azokat faggatják majd a hatóságok, akik ellenőrizték az imázsközpont és a két Fidesz közeli cég szerződéseit és a szerződéskötés körülményeit. Így az Állami Számvevőszék valamint a Miniszterelnöki Hivatal ellenőrzési főosztályának munkatársai lesznek az első tanúk az ügyben. Utánuk következnek a szakértők, valamint azok, akik a szerződéseket kötötték. Önmagában ugyanis egy rossz szerződést kötni még nem jelenti bűncselekmény elkövetését - mondta Németh László.

"Hiába mennek bárhova is"

Addig azonban, amíg a döntéshozók meghallgatására sor kerül még hónapok is eltelhetnek, ez a kör azonban már a gyanúsítottak köre is lehet - válaszolta kérdésünkre Németh László. Annak ellenére, hogy a rendőrséghez is eljutottak olyan hírek, amelyek szerint közülük többek is hirtelen elhagyták az országot a rendőrség még nem tesz, mert nem is tehet semmi- jelentette ki Németh László ezredes. Majd csak akkor, ha szükség lesz az ő meghallgatásukra. Akkor pedig hibába mentek bárhova is - mondta Németh.

Ismeretlen tettes

A múlt héten több köbméternyi iratot foglalt le a rendőrség az Országimázs Központtal szerződésben álló, a Fidesz kampányaiban közreműködő két cég, a Happy End Kft és az Ezüsthajó Kft. közös budapesti irodájában. Pénteken a Dominium '64 Kft csévharaszti telepén is iratokat foglaltak le, a Wermer András érdekeltségi körébe tartozó cégnél dolgozik ugyanis az Ezüsthajó és a Happy End könyvelője is. A nyomozást hűtlen kezelés miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen folytatják a hatóságok.