Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták az Index-videó csuklyás szereplőjét is

2007.02.21. 11:45
A rendőrség elfogta a másik férfit is, aki az Indexen megjelent videón politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt, és azt mondja, hogy "vannak félautomata fegyvereik". A férfi ismert tartózkodási helyein a rendőrök nem találtak lőszert vagy lőfegyvert

Elfogták a másik férfit is, aki az Index február 7-én megjelent videóján azzal fenyegetőzik, hogy vannak félautomata fegyvereik, csúzlijuk, számszeríjuk, légpuskájuk, s ezeket adott esetben a rendőrség ellen is használnák.

A 26 éves B. Tibort Balatonlellén fogták el kedden este, mondta az Indexnek Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfit őrizetbe vették, és kihallgatása folyamatban van.

B. Tibor néhány napja ismét nyilatkozott az Indexnek, amelyben a rendőrségnek is üzent: nem adja fel  céljait. Az ekkor már körözés alatt álló férfi felvételünkön kijelentette, hogy "vezető pozíciót tölt be, így vannak olyan információk, amiket biztonsági okokból csak ő tud". Ezért különösen fontos, hogy ne kapják el, és megtette "az úgynevezett biztonsági előkészületeket".

A második nyilatkozatnál B. Tibor nem vállalta még csuklyával eltakart arcát sem, ezért hanginterjú készült. Hogy mégse legyen teljesen sötét a kép, a korábbi felvételkor készült képpel illusztráltuk.

B. Tibort a rendőrség hajléktalanként aposztrofálja, nincs ugyanis állandó lakcíme. Az Index kérdésére Jármy Tibor azt mondta: a férfi ismert tartózkodási helyein nem találtak lőszert vagy lőfegyvert. B. Tibor vallomásában arra hivatkozott, hogy ittas volt.

Társát, F. Zsoltot a múlt héten fogták el, és gyanúsítottként hallgatták ki. A 38 éves férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítják. A férfi azt állította, hogy a felvétel készítésekor részeg volt, sőt, az Index munkatársai itatták le. Ez azonban nem igaz, nem itattunk le senkit.

A felvétel február 7-én jelent meg az Indexen. A két férfi arról beszél, hogy készek harcolni a rendőrök ellen, s folyamatosan kapnak modern fegyvereket külföldről.

A mackós kendőt viselő B. Tibor felvázolja szervezetük felépítését is, amelyet egy hatfős mag vezet, ezen kívül állítása szerint két-három ezer ember tartozik hozzájuk, és a focihuligánok és szurkolók is támogatják őket.