Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Végelszámolhatják az In-Forrást

2002.09.11. 07:30
A társaságnál tapasztalt törvénytelenségek miatt valószínűleg végelszámolják az In-Forrás XXI. Kht.-t - értesült a Népszabadság. A közhasznú társaságnál kedden egyébként lecserélték a vezérkart, új ügyvezetőt és felügyelő bizottságot nevezett ki a kancelláriaminiszter.
Várhatóan végelszámolással szüntetik az utóbbi napokban a figyelem középpontjába került In-Forrás XXI: Kht.-t, amelynek tevékenysége nyomán az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága folytat nyomozást sikkasztás alapos gyanújával, ismeretlen tettes ellen - írja a szerdai Népszabadság. Az In-Forrás-ügyben a Keller László vezetette közpénzügyi államtitkárság tett feljelentést, mert 49,5 millió forint összértékű kifogásolható szerződésre bukkantak munkatársaival. E mellett több olyan számlát is találtak, amelyet az ügyvezető nem számolhatott volna el.

Okirathamisítás?

A Népszabadság úgy tudja, hogy egy autó bérbeadására vonatkozó szerződés kapcsán az okirat-hamisítás gyanúja is felmerült a cégnél. Az iratok tanúsága szerint az ügyvezető 2001. augusztus elején saját gépkocsiját havi 150 ezer forintért bérbe adta az általa vezetett In-Forrás Kht.-nek. Mivel azonban bérbeadóként saját magával nem köthetett szerződést, ezért egyik alkalmazottját hatalmazta fel az ügylet lebonyolítására.

A dolog szépséghibája, hogy mind a szóban forgó alkalmazott, mind az ügyletet a tulajdonos részéről ellenjegyző személy a szerződés megkötése után hónapokkal került a kht.-hez, illetve a Miniszterelnöki Hivatalhoz. Az már csak hab a tortán, hogy a bérleti szerződésre ütött pecsétet csak az idei év elején vásárolta az In-Forrás Kht. A lap birtokába került dokumentumokból kiolvasható az is, hogy az ügyvezető idén májusban saját gépkocsija bérleti díjaként tíz hónapra visszamenőleg egy összegben másfélmillió forintot vett fel.

Menesztett In-Forrás vezetők

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a keddi nappal visszahívta dr. Kornya Lászlót, az In-Forrás XXI. Közhasznú Társaság ügyvezetőjét, valamint a Kht. Felügyelő Bizottságának tagjait: Dr. Nagy Gábort, András Lászlót és Dr. Fekete Gábort. Kiss Elemér kinevezte a Kht. ügyvezetőjévé Tarjáni Istvánt, a Kht. Felügyelő Bizottsága tagjává Szittner Károlyt, a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala törzskari főnökét, Petőfi Lászlót, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium főosztályvezetőjét és dr. Havai Jánost.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!