Jolán
2 °C
4 °C

Az elődök bírálata az ingujjas kormányülésen

2002.05.31. 17:56
Jórészt az előző kormány bírálatára helyezték a hangsúlyt az új kabinet "ingujjas" kormányavató fesztiválján. Medgyessy, Kovács és Kuncze is köszönetet mondott azért, hogy sikerült leváltani a Fidesz-kormányt. Az új kormányfő a Városliegtben tartott rendezvényen megígérte, a társadalmi párbeszédre építve kormányoz majd.
Öröm látni, hogy együtt örülünk, hogy felfogtuk végre: nyertünk - e szavakkal köszöntette Medgyessy Péter miniszterelnök azt a többezer embert, akik pénteken délután összegyűltek a Városligetben. A kormányavató fesztiválon megjelenteknek a hétfő óta hivatalban lévő kormányfő megköszönte a támogatást, mert mint fogalmazott a kormány erejét nem a hatalma adja, hanem azok az emberek, akik mögötte állnak. A politikus ígéretet tett arra, hogy a kabinet a társadalmi párbeszédre építve kormányoz majd.

Kuncze: kevesen, vagyunk, de épp elegen

A kormányfő előtt köszöntötte az egybegyűlteket Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is. - Lehet, hogy kevesen vagyunk, de pont elegen - mondta a politikus, aki szintén megköszönte az emberek segítségét, amit nyújtottak ahhoz, hogy a koalíciós pártok letudták váltani a rendszerváltás óta "legarcátlanabb, leggátlástalanabb, legkorruptabb kormányt". Kuncze szerint a Fidesz vezette koalíció "utánunk a vízőzön" kormánya volt. Mint azt a szabad demokrata pártelnök hangsúlyozta, elődjük kiürítette a kasszát és gátlástalanul elszórta a közpénzeket.

Ugyanezt vetette az előző kormány szemére Kovács László szocialista pártelnök, külügyminiszter is. A politikus cinizmusnak, szemtelenségnek és arcátlanságnak nevezte azt, hogy Orbánék több százmilliárd forintot költöttek el az utolsó napokban, majd azt kérdezik Medgyessy Péter kormányától, hogy miből valósítják meg programjukat.

A külügyminiszter beszámolt a kormányfővel közös római útjáról, ahol mint fogalmazott sikerült kiköszörülni a magyar-orosz, és a magyar-amerikai kapcsolatokban az Orbán-kormány által ejtett csorbát és sikerült lépéseket tenni annak érdekében, hogy a visegrádi országokkal normalizálódjon a viszony. Végül hangsúlyozta, ha egy jó tündér három kívánságát teljesítené ők akkor is csak egyet kívánna, azt, hogy 2006-ban is kiállhasson a Városligetbe Medgyessy Péterrel azok elé, akik itt vannak és azt mondhassák, hogy teljesítették azokat az ígéreteket, amiket tettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?