Zelma, Rajmund
6 °C
11 °C

Irak: 'mocsaras, de járható' utakon a magyarok

2003.06.03. 16:12
Egyelőre még nem tudni, hogy a Magyar Honvédség saját vagy szövetségesei szállítóeszközeit használja majd Irakban, hangzott el a Honvédelmi Minisztérium keddi sajtótájékoztatóján. A háromszáz katona várhatóan augusztusban utazik, és Bagdadtól délre-délkeletre lát el szolgálatot.
A Honvédelmi Minisztériumban megkezdődött a magyar szállító zászlóalj iraki kiküldésének és állomásoztatásának tervezése, a 300 katonából álló kontingens várhatóan augusztusban utazik a helyszínre, és lengyel parancsnokság alatt teljesít majd szolgálatot.

Szenes Zoltán altábornagy, a honvédség vezérkari főnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a jövő héten derül ki, hogy a Magyar Honvédség kinek a szállítóeszközeit használja majd Irakban. A magyar kontingens várhatóan a Bagdadtól dél-délkeletre fekvő területen végzi majd a szállításokat homokos, mocsaras, de járható úton.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott a kontingens parancsnoka is, a 37 éves Sramkó Mátyás alezredes, jelenleg a debreceni Bocskai István Gépesített Lövészdandár logisztikai főnöke, korábban 11 hónapot szolgált Okucaniban a magyar műszaki kontingensnél.