Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ingyen kaptak ingatlant a kisgazdák

2002.05.08. 09:51
Megkésve ugyan, de ingyen jutott ingatlanhoz a Független Kisgazdapárt. A párt több mint 2000 négyzetméter ingatlant kapott ingyenes használatba, miután kiesett a parlamentből. A Magyar Hírlap úgy tudja: a megállapodás aláírásának pillanatában már nem járt volna semmi a kisgazdáknak, a juttatás mégis jogszerű: a párt korábbi igényét elégítette ki most az állam.
Budapesten és majdnem minden megyében juttatott egy szabályos szerződés értelmében a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) nagy értékű ingatlanokat a Független Kisgazdapártnak. Összesen 2004 négyzetméter alapterületű, ingyenesen használható ingatlanról van szó.

Törvényes a juttatás

Az ingatlanjuttatás időpontjában már nem jártak volna újabb irodák az FKGP-nek, de igénylésüket akkor adták be, amikor a törvényi feltételeknek még megfeleltek.

A párt a választások első fordulójában kiesett a parlamentből, a 2004 négyzetméter új irodáról szóló megállapodást pedig 2002. április 30-án írták alá. A szerződés időpontjában tehát az FKGP már nem volt jogosult ingatlanjuttatásra. Igényét azonban még 2001 februárjában nyújtotta be, amikor a párt minden törvényes követelménynek megfelelt.

Jogi vita

Miután kiestek a parlamentből, az a jogi kérdés merült fel, hogy az igénylés időpontját vagy a szerződés dátumát kell-e alapul venni a jogosultság megállapításához.

A Magyar Hírlap szemléletes "számítást" közölt az ingatlanok méretéréről: ha egymás mellé tennénk a most kapott ingatlanokat, az irodák a nemrég eladott Belgrád rakparti székháztól - két méter szélességben - a Margit-hídig húzódnának.