Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Ingyen kaptak ingatlant a kisgazdák

2002.05.08. 09:51
Megkésve ugyan, de ingyen jutott ingatlanhoz a Független Kisgazdapárt. A párt több mint 2000 négyzetméter ingatlant kapott ingyenes használatba, miután kiesett a parlamentből. A Magyar Hírlap úgy tudja: a megállapodás aláírásának pillanatában már nem járt volna semmi a kisgazdáknak, a juttatás mégis jogszerű: a párt korábbi igényét elégítette ki most az állam.
Budapesten és majdnem minden megyében juttatott egy szabályos szerződés értelmében a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) nagy értékű ingatlanokat a Független Kisgazdapártnak. Összesen 2004 négyzetméter alapterületű, ingyenesen használható ingatlanról van szó.

Törvényes a juttatás

Az ingatlanjuttatás időpontjában már nem jártak volna újabb irodák az FKGP-nek, de igénylésüket akkor adták be, amikor a törvényi feltételeknek még megfeleltek.

A párt a választások első fordulójában kiesett a parlamentből, a 2004 négyzetméter új irodáról szóló megállapodást pedig 2002. április 30-án írták alá. A szerződés időpontjában tehát az FKGP már nem volt jogosult ingatlanjuttatásra. Igényét azonban még 2001 februárjában nyújtotta be, amikor a párt minden törvényes követelménynek megfelelt.

Jogi vita

Miután kiestek a parlamentből, az a jogi kérdés merült fel, hogy az igénylés időpontját vagy a szerződés dátumát kell-e alapul venni a jogosultság megállapításához.

A Magyar Hírlap szemléletes "számítást" közölt az ingatlanok méretéréről: ha egymás mellé tennénk a most kapott ingatlanokat, az irodák a nemrég eladott Belgrád rakparti székháztól - két méter szélességben - a Margit-hídig húzódnának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!