Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rendkívüli események: áramszünet, rosszullétek

2002.10.20. 19:00
Csupán néhány rendkívüli esemény zavarta meg a voksolást: Tárnokon áramszünet miatt szünetelt a szavazás, néhány szavazókörben pedig rosszul lettek a választók.
Emőd város egyik szavazókörében egy választópolgár, miután a névjegyzéket aláírta, a szavazólapokat átvette, rosszullétre hivatkozva visszaadta a papírokat. A szavazó az orvosi segítségnyújtást visszautasította és elhagyta a szavazóhelyiséget. Az esemény a szavazás folytatását nem veszélyeztette. A szavazatszámláló bizottság a visszaadott szavazólapokat külön kezeli.

A Tolna megyei Kaposszekcső szavazókörében egy választópolgár - szavazatának leadását követően, a szavazóhelyiség előterében - rosszul lett, a mentők kórházba szállítottak.

Fejér megye, Dunaújváros 4-es szavazókörében egy állampolgár kifogásolta, hogy külföldön tartózkodó hozzátartozója által adott írásos meghatalmazás alapján, valamint halmozottan sérült másik hozzátartozója helyett nem szavazhat. A bizottság tájékoztatására politikai tartalmú megjegyzéseket tett. A szavazatszámláló bizottság tájékoztatta a választópolgárt a hatályos választójogi törvény előírásairól, és nem tette lehetővé a kért módon a szavazást. Felkérésükre a választópolgár nem tett további megjegyzéseket.

A Zala megyei Vindornyalakon a szavazatszámláló bizottság egyik tagja rosszul lett. A szavazatszámláló bizottság elnöke azonnal értesítette az ügyeletes orvost, a vizsgálat idejére a bizottság munkáját nem kellett felfüggeszteni.. Az orvosi ellátás után a szavazatszámláló bizottsági tag folytatta a munkát.

Áramszünet miatt kellett reggel fél órára felfüggesztenük a szavazatszámláló bizottságoknak két, egymás mellett lévő szavazókörben a voksolást a Pest megyei Tárnokon.

A győri választási bizottsághoz bejelentés érkezett vasárnap, miszerint a Kodály Zoltán Általános Iskolában lévő szavazóhelyiségben kitöltött szavazólapok adtak mintát a választóknak arra vonatkozóan, hogy miként szavazzanak. Az eset bizonyítékául szolgáló három szavazólapot a bizottság még nem kapta kézhez. Miután megérkeznek a dokumentumok, azt követően tárgyalja meg az ügyet a testület.