Ágnes
-5 °C
2 °C

Rendkívüli események: áramszünet, rosszullétek

2002.10.20. 19:00
Csupán néhány rendkívüli esemény zavarta meg a voksolást: Tárnokon áramszünet miatt szünetelt a szavazás, néhány szavazókörben pedig rosszul lettek a választók.
Emőd város egyik szavazókörében egy választópolgár, miután a névjegyzéket aláírta, a szavazólapokat átvette, rosszullétre hivatkozva visszaadta a papírokat. A szavazó az orvosi segítségnyújtást visszautasította és elhagyta a szavazóhelyiséget. Az esemény a szavazás folytatását nem veszélyeztette. A szavazatszámláló bizottság a visszaadott szavazólapokat külön kezeli.

A Tolna megyei Kaposszekcső szavazókörében egy választópolgár - szavazatának leadását követően, a szavazóhelyiség előterében - rosszul lett, a mentők kórházba szállítottak.

Fejér megye, Dunaújváros 4-es szavazókörében egy állampolgár kifogásolta, hogy külföldön tartózkodó hozzátartozója által adott írásos meghatalmazás alapján, valamint halmozottan sérült másik hozzátartozója helyett nem szavazhat. A bizottság tájékoztatására politikai tartalmú megjegyzéseket tett. A szavazatszámláló bizottság tájékoztatta a választópolgárt a hatályos választójogi törvény előírásairól, és nem tette lehetővé a kért módon a szavazást. Felkérésükre a választópolgár nem tett további megjegyzéseket.

A Zala megyei Vindornyalakon a szavazatszámláló bizottság egyik tagja rosszul lett. A szavazatszámláló bizottság elnöke azonnal értesítette az ügyeletes orvost, a vizsgálat idejére a bizottság munkáját nem kellett felfüggeszteni.. Az orvosi ellátás után a szavazatszámláló bizottsági tag folytatta a munkát.

Áramszünet miatt kellett reggel fél órára felfüggesztenük a szavazatszámláló bizottságoknak két, egymás mellett lévő szavazókörben a voksolást a Pest megyei Tárnokon.

A győri választási bizottsághoz bejelentés érkezett vasárnap, miszerint a Kodály Zoltán Általános Iskolában lévő szavazóhelyiségben kitöltött szavazólapok adtak mintát a választóknak arra vonatkozóan, hogy miként szavazzanak. Az eset bizonyítékául szolgáló három szavazólapot a bizottság még nem kapta kézhez. Miután megérkeznek a dokumentumok, azt követően tárgyalja meg az ügyet a testület.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!