László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tudta nélkül vették ki egy nő méhét a Dél-Pesti Kórházban

2008.10.22. 15:39
Információink szerint az Egészségbiztosítási Felügyelet a mai naptól hivatalból eljárást indít a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház ellen. A kórházban egy nő elvetélt ikermagzataival, majd kivették a méhét, ő azonban erről semmit sem tudott, mivel altatásban volt. A kórház vezérigazgatója azt ígérte, hogy ha beérkezik hozzájuk a panasz, vizsgálatot indítanak az ügyben.

A mai naptól hivatalból eljárást indít az Egészségbiztosítási Felügyelet a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház ellen. A kórházban ikermagzatait és méhét veszítette el egy 21-edik hetében lévő állapotos nő.

A Napi Ász cikke szerint az asszony korábban bakteriális fertőzéssel került az intézménybe, azt azonban állítása szerint nem kezelték megfelelő módon. Később emiatt, terhessége 21-edik hetében újra vissza kellett mennie a kórházba, enyhe vérzéses panaszokkal.

Az asszonyt fájáserősítő infúzióra kötötték, melynek következtében azonnal elvetélt. Később egészségügyi kaparásra vitték, ahol az egész méhét eltávolították. Az altatásban lévő nő egyik beavatkozásról sem tudott, és a folyóson várakozó férjétől sem kértek engedélyt az orvosok - írta a Napi Ász. Az asszony perelni akarja a kórházat.

A Dél-Pesti Kórház főigazgatója kérdésünkre azt mondta, még nem érkezett be hozzájuk a panasz, amennyiben ez megtörténik, vizsgálatot indítanak az intézményen belül. Gerő Gábor hozzátette, mióta ő tölti be a vezérigazgatói széket, nagyon ritka, hogy a kórház elveszít egy pert. Ennek oka, hogy ha hibáznak, azt mindig elismerik, és általában sikerül a feleknek peren kívül megegyezni. A mostani ügy kapcsán annyit tett még hozzá, minden szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy kiderítsék, ki hibázott, és jogosak-e a perelni készülő nő sérelmei.

Október elején szintén ebben a kórházban halt meg egy kismama. Életet adott egészséges gyermekének, majd elvérzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!