József, Bánk
-6 °C
0 °C

Választmányi elnöküket elemzik a szocialisták

2003.12.09. 15:23
Az MSZP választmányában többen is elvesztették a Jánosi Györgybe vetett bizalmukat. Egy bizottság a választmányi elnök elleni bizalmatlansági indítványt tárgyal - írja a Népszabadság. A választmány titkárságán ugyanakkor azt mondták, hogy a három nagybizottság közül egyik sem tárgyal ilyen kezdeményezésről, de készül egy munkaanyag, amelyet vasárnap tárgyalnak meg a szocialisták, és amely a választmány tisztségviselőinek, így Jánosi Györgynek a szerepét is elemzi.
Nem tudnak arról, hogy bármelyik bizottság Jánosi György elleni bizalmatlansági indítványt tárgyalna, mondták az Index érdeklődésére aZ MSZP választmányi titkárságán. A Népszabadság szerdai írása szerint valaki bizalmatlansági indítványt nyújtott be a választmány "illetékes bizottságához", amelyet ma tárgyalna a testület.

Elemzés készül Jánosi szerepéről

Igaz ugyanakkor, hogy Pető György kommunikációs szakember, a választmány vasárnapi ülésén azt a feladatot kapta, írjon elemzést az "aktuális politikai tapasztalatokról". Az elemzésben a választmányi tisztségviselők szerepléseit, megszólalásait vesézi ki Pető. Ebben vázolja, hogy kiknek a megnyilvánulásai használtak, és kiké árottak a pártnak. Ezt az anyagot várhatóan vasárnap tárgyalják meg az MSZP-ben.

Konfliktusok sora gyengítheti Jánosit

Jánosi György az utóbbi fél évben többször is az MSZP hivatalos kommunikációjával szemben beszélt, amiért számos bírálatot kapott nem csupán a pártvezetőktől, de magától a választmánytól is, amelynek ő az elnöke. Jánosi előbb, majd utóbb is a párt elnökével, Kovács Lászlóval került konfliktusba, de a mai napig ellentét feszül közte és a miniszterelnök legfontosabb politikai tanácsadója, Gyurcsány Ferenc sportminiszter között.