Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Koalíciós viszály Jászberényben

2006.07.13. 13:39
A korábbi megállapodást felrúgva állít polgármesterjelöltet Jászberényben az MSZP, állítja az SZDSZ megyei elnöke. A 16 éve polgármester Magyar Levente a parlamenti választás első fordulója előtt visszalépett Szekeres Imre javára. A szocialisták szerint cserébe ők Kóka javára léptek vissza.

A tavaszi választási megállapodás ellenére saját jelöltet indít a polgármesterségért Jászberényben az MSZP. A várost 16 éve irányító szabad demokrata Magyar Levente már a parlamenti választás első fordulója előtt visszalépett Szekeres Imre szocialista politikus javára, az SZDSZ helyi elnöke szerint az alku része volt, hogy a szocialisták az önkormányzati választáson Magyart támogatják.


Magyar Levente
"Magyar Levente 1990 óta minden helyhatósági választáson kiérdemelte a jászberényi polgárok bizalmát, ez mindennél többet mond, így magától értetődő, hogy 2006-ban is őt indítjuk az SZDSZ színeiben" - jelentette ki Czuczi Mihály, az SZDSZ megyei elnöke. Mint mondta, a szocialisták nem jártak el korrektül.

A szocialisták Gedei József parlamenti képviselőt indítanák. Czuczi szerint ez amúgy is hibás elképzelés, "nem egészséges, ha valaki országgyűlési képviselőként és városvezetőként is dolgozik, mert mindkét funkció teljes embert kíván".

Másképp látja az ügyet Balogh Béla, az MSZP jászberényi elnöke. Szerinte Magyar Levente visszalépéséért cserébe az MSZP jelöltje, Molnár Zsolt lépett vissza az SZDSZ által favorizált Kóka János javára a fővárosi 1. számú választókerületben, s ezzel a politikai alkunak vége szakadt.

Az Index értesülései Balogh Béla álláspontját támasztják alá, úgy tudjuk, Molnár Zsolt valóban a Szekeres Imrének adott szabad demokrata támogatás fejében lépett vissza Kóka János javára a választás első fordulója előtt.

"Vártunk a helyi SZDSZ együttműködési ajánlatára, és miután az nem érkezett meg, döntöttünk Gedei József polgármesterjelöltként való indításáról. Tettük azt abban a reményben, hogy a képviselői munkája során szerzett kapcsolati tőkéjét kamatoztatni fogja a Jászság és központja érdekében" - fogalmazott szocialisták jászberényi elnöke.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!