Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Nem számolják újra a szavazatokat Jászberényben

2002.04.25. 20:23
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság csütörtökön meghozott végzésével elutasította a Fidesz-MDF közös jelöltjének, Szádvári Gábornak a kifogását, amelyben a megye 1-es számú választókerületében leadott voksok újbóli megszámlálását kérte.
A jászberényi központú egyéni választókerületben a második fordulóban az MSZP jelölte, Gedei József 211 szavazattal előzte meg Szádvári Gábort. A kis különbségre hivatkozva kérte a Fidesz-MDF jelöltje a szavazatok ismételt megszámlálását; a beadványt néhány nappal ezelőtt a területileg illetékes választási bizottság is elutasította, megalapozatlanságra hivatkozva.

Nánási Illés, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: nem értenek egyet Szádvári Gábornak a bírósághoz benyújtott kifogásában is képviselt azon jogi álláspontjával, amely szerint a választókerületi szintű összesített eredmények alapján kialakult kis szavazatkülönbség is megalapozza az újbóli szavazatszámlálást.

"A választókerület szavazatszámláló bizottságai - a szavazóköri jegyzőkönyvek tanúsága szerint - a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el. A szavazóköri eredményt megállapító döntésük törvénysértő voltára, illetve a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére Szádvári Gábor nem hivatkozott és ilyet nem is bizonyított" - áll a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elutasító végzésének indoklásában.