Judit
3 °C
7 °C

Nem számolják újra a szavazatokat Jászberényben

2002.04.25. 20:23
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság csütörtökön meghozott végzésével elutasította a Fidesz-MDF közös jelöltjének, Szádvári Gábornak a kifogását, amelyben a megye 1-es számú választókerületében leadott voksok újbóli megszámlálását kérte.
A jászberényi központú egyéni választókerületben a második fordulóban az MSZP jelölte, Gedei József 211 szavazattal előzte meg Szádvári Gábort. A kis különbségre hivatkozva kérte a Fidesz-MDF jelöltje a szavazatok ismételt megszámlálását; a beadványt néhány nappal ezelőtt a területileg illetékes választási bizottság is elutasította, megalapozatlanságra hivatkozva.

Nánási Illés, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: nem értenek egyet Szádvári Gábornak a bírósághoz benyújtott kifogásában is képviselt azon jogi álláspontjával, amely szerint a választókerületi szintű összesített eredmények alapján kialakult kis szavazatkülönbség is megalapozza az újbóli szavazatszámlálást.

"A választókerület szavazatszámláló bizottságai - a szavazóköri jegyzőkönyvek tanúsága szerint - a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el. A szavazóköri eredményt megállapító döntésük törvénysértő voltára, illetve a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére Szádvári Gábor nem hivatkozott és ilyet nem is bizonyított" - áll a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság elutasító végzésének indoklásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?