Valér
4 °C
8 °C

A kormány lebéníthatja a közigazgatást

2007.06.05. 15:00
Az állampolgárok érdekét sértené és megbénítaná a helyi közigazgatást, ha igazgatási szünetet vezetnének be a polgármesteri hivatalokban.

A megyei jogú városok jegyzőinek véleménye szerint "nem életszerű, hogy nyáron vagy a decemberi ünnepek közelében igazgatási szünetet lehessen tartani a polgármesteri hivatalokban". A jegyzői kollégium alelnöke, Szekeres Antal, Debrecen jegyzője a Tatabányán szervezet kétnapos ülésén összefoglalva az elhangzottakat kifejtette, a választási felkészülés idején volt egynapos üzemszünet az okmányirodákban, és az is gondot jelentett az ügyfeleknek.

A jegyzők kérik, hogy a kormány a vonatkozó törvény módosításánál vegye ki a lehetőségek közül az igazgatási szünet elrendelését, mert a többnapos nyári vagy téli szünet komoly problémákat okozna az anyakönyvezés, az építéshatóság és az okmányirodák ügyfeleinek.

A kollégium a versenyvizsga értelmét is megkérdőjelezte. Erre a vizsgára azokat köteleznék, akik köztisztviselői állásra pályáznak. Mivel a jelentkezők mindegyikének le kellene tennie a pénzdíjas vizsgát, azonban az állást csak egy fő kaphatná meg, a tervezet "az álláskeresés adója" - fogalmazott a jegyzői kollégium egyik tagja.