Jolán
2 °C
4 °C

Összefogásra készülnek a kis jobboldali pártok

2003.09.13. 19:40
Le akarnák váltani a kormányt a kis jobboldai pártok, és ebben természetes szövetségesnek tartják a Fideszt is.
Több jobbközép párt vezetői egyetértenek abban, hogy számukra nincs nagyobb kihívás ma, mint az, hogy az elkövetkezendő időszakban olyan partneri együttműködést tudjanak megvalósítani, amely a baloldali kormányzat leváltását jelenti a következő megmérettetésen - erről Dávid Ibolya, az MDF elnöke beszélt szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Az MDF, az MDNP, a KDNP, a Független Kisgazdapárt és a Vállalkozók Pártja vezetőinek első közös megbeszélését követően Dávid Ibolya elmondta, párbeszédre hívta azokat a parlamenten kívüli pártokat, amelyek hasonló értékrendben politizálnak a rendszerváltás hajnala óta, mint az MDF, s a nemzeti keresztény értékrendre épülő konzervatív politizálást vallják magukénak.

Újságírói kérdésre válaszolva a résztvevők elmondták, a jövőben rendszeresen folytatnak majd hasonló megbeszéléseket.

Az arra vonatkozó kérdésre, hogy a most összeülő jobbközép pártok hogyan képzelik el az együttműködést a Fidesszel, Lukács Tamás, a KDNP alelnöke azt mondta, "ha abban egyet tudunk érteni, hogy a nemzetnek szüksége van kormányváltásra, akkor abban is, hogy ezt csak a Fidesszel közösen tudjuk megvalósítani".

Dávid Ibolya erre a kérdésre azt válaszolta, "egyetértettünk abban, hogy egy térfélen vagyunk, de nem egy pártban, és nagy szimpátiával tekintünk mindenkire, aki a hasonló nemes cél érdekében" kíván tevékenykedni.

A megbeszélésen elfogadtak egy dokumentumot, amelyben a pártok leszögezik, "Magyarországnak más kormányra van szüksége, olyan kormányra, amely a hétköznapi problémák megoldását, a szociális kérdések előtérbe állítását, az egyének, a családok, a gazdasági vállalkozások gyarapodásához szükséges nyugalom megteremtését, egy kiszámítható, tervezhető perspektíva felmutatását, a veszekedős Magyarország helyett az otthonos Magyarország megteremtését tartja legfőbb feladatának".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?