Gusztáv
-4 °C
1 °C

A Fidesz 'mérgezett magvakat hint' a Jobbikról

2004.01.21. 12:50
A Fidesz nemtelen eszközök bevetésével próbálja ellehetetleníteni a jobboldali szavazók előtt a Jobbikot. A párt két vezetője szerint ők szakmai alapon kritizálták és nevezték kétkulacsosnak a Fidesz politizálását, a nagyobbik ellenzéki párt viszont suttogópropagandával igyekszik elhitetni, hogy a Jobbik az MSZP kreatúrája. Vona Gábor alelnök kilép az Orbán Viktor vezetésével megalakult Szövetség a nemzetért polgári körből.
A Fidesz a szocialistáktól eszköztárából kölcsönzött suttogópropagandát indított a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellen - állítják az októberben megalakított párt vezetői.

Mérgezett magvak

Kovács Dávid elnök és Vona Gábor alelnök szerint Rogán Antal és Kövér László megnyilatkozásai arra utalnak, hogy a nagyobbik ellenzéki párt a jobboldal szimpatizánsai előtt próbálja diszkreditálni az újabb pártalakulatot. A Jobbik két vezetője szerint ők kizárólag szakmai alapon kritizálták, és szintén szakmai alapon nevezték kétkulacsosnak a Fidesz ténykedését. Az ellenzéki párt képviselői viszont az utóbbi időben "mérgezett magokat próbálnak elhinteni", azt állítva saját közönségük előtt, hogy a Jobbik szélsőséges, szalonképtelen és az MSZP kreatúrapártja.

Sértődés azért nincs

A pártelnök kijelentette: a jobboldalon mindenki tudja, hogy az MSZP nem pénzeli szervezetüket, a Fidesz és a MIÉP részéről érkező vádak csupán a jelenlegi pozícióik megóvására szolgálnak. Kovács Dávid szerint háttéralkuk a Fidesszel sem köttettek, csupán a párttá alakulás előtt voltak informális találkozók, többek között Navracsics Tiborral, Orbán kabinetfőnökével. A Jobbik elnöke elmondta, hogy a jelenlegi lejárató kampány ellenére "nincs sértődés", és törekednek az együttműködésre a Fidesszel.

Vona Gábor alelnök egyben bejelentette, hogy "nem érzi tovább szükségesnek a Szövetség a nemzetért polgári köri tagságát fenntartani". Az Orbán Viktor vezetésével létrejött szervezet Vona megítélése szerint túlságosan kötődik a Fideszhez, a Jobbik alapszabálya pedig kizárja a kettőstagságot.