Árpád
-2 °C
4 °C

Csúszásban a jogalkotás

2006.09.29. 08:27

Megtorpant a kormány jogszabály-előkészítése, legalábbis ez derül ki az adatokból - írja a Világgazdaság.

A kabinet az őszi-téli jogalkotási programjában a parlamentben elfogadásra tervezett 37 törvényjavaslatból csupán hármat nyújtott be csütörtökig. A kormány eredetileg úgy tervezett, hogy szeptemberben 13 törvényjavaslatot terjeszt a Ház elé.

Ráadásul novemberi parlamenti elfogadást kérve további 10 javaslat elkészítését ígérte még a kormány szintén szeptemberben, ezek közül még egyet sem nyújtott be. Nehezítheti a kormány helyzetét, hogy a 37 előterjesztésen felül 5-7 javaslattal bővíteni kívánja majd a programban szereplő törvények számát. A pluszjogszabályok a tervezett reformlépéseket tartalmaznák, ezek elkészítését is szeptemberre ígérték, s ezek közül sem érkezett meg egy sem a Házba.

Bár ritka az, hogy egy-egy tárca nyári benyújtást ígért, s még a koncepciónál sem tart, ez az eset is előfordult már - írja a Világgazdaság parlamenti forrásra hivatkozva, melyek szerint a késlekedés oka leginkább a rengeteg egyeztetés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?