Auguszta
-4 °C
2 °C

A jövő színe és nemzeti konzultáció egy napon

2005.10.05. 14:20
Jövő vasárnap zárul a Fidesz nemzeti konzultációja és ezen a napon tartja hathetes imázskampánya befejező tömegrendezvényét az MSZP is. A szocialisták politikai nagygyűlést szerveznek, A jövő színe címmel. A Fidesz családi hétvégét tervez, a nemzeti konzultációs VW Poló átadásával emelve az esemény jelentőségét.

"Nagyszabású tömegrendezvénnyel" zárja le hathetes imázskampányát az MSZP, értesült az Index. A jövő színe címmel szervezett rendezvényt a vezető kormánypárt a Budapest Sportarénában tartja. Az eseményen szórakozni is lehet, de a politikára szomjas látogató sem fog csalódni, ígérik.

Szili Katalin visszatér

Úgy tudjuk, hogy az Arénában tér vissza a nagypolitikába a sikertelen államfővé választása után Szili Katalin házelnök. Szili a Népszabadság szerint az utóbbi hetekben visszaszerezte népszerűségét és támogatói bázisát a pártban. Felszólal még Hiller István pártelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a hírek szerint újabb bejelentésekre készül ezen a napon is.

A résztvevők felét a helyi pártszervezetek képviselői adják, a 15 ezer fősre tervezett tömeggyűlés résztvevőinek másik felét azok közül választják ki, akik az utóbbi hónapokban valamilyen módon kapcsolatba kerültek az MSZP-vel, azaz visszaküldték a párt kérődőívét, vagy a telefonos kampány során adták meg adataikat.

Az már bizonyos, hogy a két, két és félórás eseményen fellép a Nox és egy népszerű táncegyüttes is. A végig nyilvános eseményt afféle ünneplésnek szánja az MSZP, amely "megmutatja magát, és demonstrálja, készen állnak a kampányra, illetve a kormányzás folytatására", fogalmazott az egyik forrásunk.

Konzultációs családi nap

Jövő vasárnap a Fidesz is megarendezvényt tervez: október 16-án hivatalosan lezárják a nemzeti konzultációt, és egy családi nap keretében átadják a kisorsolt nyereményautót, a VW Polót is. A rendezvényen a hírek szerint különféle kulturális programokat szerveznek, de nem "populárisat", mint a szocialisták.

A nemzeti konzultáció nyolc hónapját Orbán Viktor Fidesz-elnök, a konzultációs testület tagjaival értékeli majd, és ezúttal is lesz a programnak interaktív része, azaz sms-ben, vagy akár élőben lehet faggatni Orbánt és a többieket. Bár azt nem sikerült megtudnunk, hol lesz a rendezvény, feltételezhető, hogy miután szabadtéri része is lesz az eseménynek, a Hungexpó területe, vagy a kongresszusi központ és a mellette lévő Gesztenyéskert adhat otthont a programnak.

Az SZDSZ liberális hetet szervez
Liberális hét elnevezéssel kulturális és politikai programsorozatot szervez az SZDSZ a fővárosban és 94 vidéki településen október 10-16. között. A jövő heti programhelyszíneken szórólapokat osztanak, amelyeken arra kérik a választókat, hogy a felsorolt lehetőségek közül válasszák ki, mely programok képviselete esetén támogatják majd szavazatukkal az SZDSZ-t. A kérdőíveket összesítik, és a véleményeket beépítik a párt politikájába.