Emőke
-4 °C
9 °C

Politikai terror Józsán?

2006.08.25. 17:07
Az őket ért atrocitások miatt állnak el ideiglenesen a Debrecentől való elszakadásért küzdők, az elszakadás hívei a sajtó jelenlétében megsemmisítették a 881 aláírást tartalmazó aláírásgyűjtő íveket.

A sajtó jelenlétében pénteken megsemmisítették a józsai városrész Debrecentől való önállósodását támogató aláírásokat; a gyűjtőíveket maguk a józsai városrész elszakadását kezdeményező helyi lakosok tépték szét.

Gyökös Szabolcs és Kútszegi István sajtótájékoztatójukon bejelentették: 881 aláírás gyűlt össze, s ennek értelmében a város közgyűlésének kötelezően ki kellene írni a népszavazást arról: akarják-e a józsai városrészben élők, hogy a jövőben Debrecentől különválva, önálló településként működjenek.

A kezdeményezők ugyanakkor közölték: úgy döntöttek. hogy nem folytatják a kezdeményezésüket. Döntésük azzal indokolták, hogy számos fenyegetés, atrocitás érte nemcsak őket, hanem azokat a józsaiakat is, akik aláírták vagy alá akarták írni a gyűjtőívet.

Mivel egy esetleges önállósodásról döntő népszavazás eredményeként is csak négy év múlva választhatna önálló képviseletet a település, a kezdeményezők úgy határoztak: ha a következő önkormányzati ciklusban nem javul a településrész ellátottsága és fejlesztése, újraindítják a népszavazási kezdeményezést.