Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Juhász: Velünk akarják elvitetni a balhét

2003.09.07. 18:18
"Nincs kedve" elvinni a brókerbotrányt a szocialistáknak. A párt frakcióvezető-helyettese szerint az ellenzék és a Magyar Nemzet csak "hírbe hozza" őket. A frakcióhétvégén anyázásba torkolt a pénzügyminiszter személye körüli vita.
Elutasította a Magyar Nemzet szombati számában megjelenteket Juhász Gábor. "Az MSZP minden esetben támogatja vizsgálóbizottságok felállítását" - ismételte meg a szocialista frakcióvezető-helyettes a párt parlamenti képviselőcsoportjának szombati gyűlése közben újságíróknak korábbi álláspontjukat.

Megdolgozik-e Polt a fizetéséért?
Az MSZP-frakció hiányolja a legfőbb ügyész intézkedéseit a K and H Bank brókerbotrányával kapcsolatban - közölte Török Zsolt képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus az eljárás lassúságát kifogásolta, mondván, "a nyár a pangás jegyében zajlott". "Ki, vagy mi akadályozza az eljárás gyorsabb, még a bizonyítékok elenyészése előtti hatékony lefolytatását?" - tette fel a kérdést Török Zsolt. A képviselő hiányolva Polt Péter aktivitását az ügyben, arra is választ vár: megdolgozik-e a legfőbb ügyész a fizetéséért? Török Zsolt idézett az ügyészségi törvényből, amely szerint a Polt Péter irányította szervezet "kellő időben köteles megtenni a törvényben meghatározott intézkedéseket".

Véleménye szerint a költségvetési bizottság ellenzéki vezetésű ellenőrzési albizottságának "az egész nyár rendelkezésére állt" a Pannonplast-ügy vizsgálatára. ám ezt mégsem tette meg.

Juhász szerint amit K&H-ügyben folytatnak az ellenzéki pártok és a Magyar Nemzet, "az közönséges hírbe hozás". A szocialista képviselők esetleges K&H-s kapcsolatára Juhász azt mondta, "úgy tűnik, hogy velünk akarják elvitetni a balhét, ám ehhez nekünk nagyon nincs kedvünk".

Lászlót támadják

Helyszíni tudósítóink jelentése szerint a tapolcai frakcióhétvégére megérkezett László Csaba pénzügyminiszter is. A frakciótagok körében népszerűtlennek tűnő minisztert Karsai József, a búzaégetéséről ismerté vált battonyai képviselő támadta leghevesebben. Karsai tudósítónk beszámolója szerint minősíthetetlen szavak kíséretében követelte a pénzügyminiszter lemondását.

László Csaba tudósítóinknak nem kívánta kommentálni Karsai szalonképtelen megjegyzését. A frakció több javaslatot is tett a minisztérium kommunikációjának javítására, melyeket László, mint mondta, megfontol majd. "Igyekszünk javítani a kommunikációnkon" - nyilatkozta az Indexnek, hozzátéve, hogy úgy látszik, "a foci mellett ez az a téma, amihez mindenki ért".

A miniszter tervei szerint a költségvetés elfogadása után is megtartja hivatalát, bár mint azt helyszíni tudósítóinknak elmondta, valószínűleg szabadságra megy majd.

Viták, viharok nélkül

"Vitatkozós, de nem viharos" - értékelte a szocialista frakcióhtvégét záró sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó. A frakcióvezető szerint "aktívabb kormányzásra, a politikai célok tudatosítására és a frakció nagyobb munkájára van szükség. Mint mondta, a hétvégén a "nyarat értékelték, de az őszre tekintettek előre".

Juhász Gábor saját, az Indexen megjelent nyilatkozatára reagálva annyival egészítette ki azt, hogy "a balhét a felelősök viszik majd el". Göndör István zárásként a Fidesznek üzent. Mint mondta, az ellenzéki párt kezdeményezésére összehívott szeptember 17-i politikai vitanapon az MSZP bebizonyítja, hogy a Fidesz "csak hecckampányt folytatott".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?