Közvetlenül nem veszünk részt Törökország védelmében

2003.02.27. 18:44
Magyarország közútjainak, és légterének átengedésén kívül mással nem tud részt venni Törökország védelmében - derült ki Juhász Ferenc honvédelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus tájékoztatott arról, hogy megérkezett Magyarországra a NATO azon levele, amelyben a tagországoktól azt firtatják, mivel tudnának részt venni Törökország védelmében egy esetleges iraki támadás esetén.
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szerint semmi olyasmit nem tud Magyarország felajánlani a NATO-nak, amit Törökország védelmében felhasználhatnának. Sem AWACS típusú repülőgépünk, sem Patriot rakétánk, sem olyan típusú védelmi képességünk nincs, amelyet fel tudnánk ajánlani Törökország védelméhez.

Mindezek miatt Magyarország nem készül arra, hogy Törökország katonai védelméhez erőket, eszközöket, képességeket ajánljon fel - mondta a miniszter. A NATO azt kéri, hogy a hét végéig jelentsék a tagországok segítségük mibenlétét.

Juhász Ferenc megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint a hétfői parlamenti hozzájárulás óta áthaladt Magyarországon Törökország védelmének megerősítését szolgáló szállítmány.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás