Lenke
17 °C
29 °C

Juszt száját akarták befogni?

2000.10.25. 20:54
Az V. kerületi önkormányzat megtiltotta, hogy a Parlament Caféból közvetítsék Juszt László Nyitott száj című műsorát. A műsorvezető úgy véli, a döntés hátterében politikai indítékok húzódnak meg, a polgármesteri hivatal azonban egyszerű adminisztrációs problémával magyarázza a történteket.
Juszt László a Magyar ATV-n éleszti újjá a közszolgálati televízióban megszüntetett Nyitott száj című műsorát. Az Index információi szerint azonban a jövő keddi adás felvételéhez az V. kerületi önkormányzat intézkedése folytán a stábnak az utolsó pillanatban új helyszínt kellett keresnie. A polgármesteri hivatal ugyanis megtiltotta, hogy az eredeti helyszínről, a Kossuth téri Parlament Caféból közvetítsék az adást.

Juszt László, a Nyitott száj műsorvezetője megerősítvén a hírt az Indexnek elmondta, hogy már hetekkel ezelőtt megállapodtak a kávéház üzemeltetőjével abban, hogy november elején a Parlament Caféból közvetítik a Nyitott száj és Fiala János Jancsiszög című műsorát. Ezek után az V. kerületi önkormányzat, mint a kávézó tulajdonosa értesítette az üzemeltetőt, hogy nem adhatják bérbe Jusztéknak a helyiséget. Akkor döntésüket nem indokolták meg.

"...rettenetesen naiv elképzelés..."

,,Szinte biztos, hogy a fideszes vezetés ugyanazért tiltotta meg a közvetítést, amiért a közszolgálati televízió, magas nézettsége ellenére annak idején levette műsoráról a Nyitott szájat. "Ennek a kormányzatnak ugyanis nincsen szüksége erre a műsorra"- vélekedett a döntés hátteréről Juszt, majd hozzátette: ,,rettenetesen naiv elképzelés a részükről, hogy így akarják megakadályozni a műsor létrejöttét, mert legalább kétezer hely van, ahol bármikor szívesen adnak nekünk helyet. A kormányzat képviselőinek pedig továbbra is lehetőséget biztosítunk arra, hogy véleményüket szabadon kifejtsék a műsorban."

Az V. kerületi önkormányzat munkatársa kérdés nélkül cáfolta azt a hírt, miszerint politikai oka volna annak, hogy nem engedélyezték a műsor felvételét a Parlament Caféban. Megfogalmazásuk szerint egyszerűen adminisztratív gondok adódtak, ugyanis a jelenlegi tulajdonosok üzemeltetési szerződése hamarabb jár le, mint ahogyan a forgatást megkezdték volna. A kerület jegyzője jelenleg szabadságát tölti, így a jövő héten kezdik meg a szerződés meghosszabbításával kapcsolatos tárgyalásokat. Amint ez megszületik, az önkormányzat nem látja akadályát annak, - sőt örömmel venné - ha Juszt ott készítené a műsort.

A Nyitott szájat november elsején a Mikroszkóp Színpadról közvetíti a Magyar ATV.