Emőke
-4 °C
9 °C

Juszt lekerül az MTV képernyőjéről

2003.12.11. 08:33
Lekerült az MTV műsoráról Juszt László A tévé ügyvédje című műsora. A Kuratóriumi elnökség sokallta a műsor 6,5 milliós előállítási költségét. A testület minden húszmillió forint feletti szerződést megvizsgál.
Túl magasnak találta a Magyar Televízió kuratóriumi elnöksége Juszt László A tévé ügyvédje című műsorának adásonkénti 6,5 millió forintos előállítási költségét - írja a Magyar Nemzet. Juszt műsora ezért lekerül a képernyőről - nyilatkozta a napilapnak Peták István, a testület MDF-s tagja. A lap értesüléseit Csorba Mária, az MTV sajtóreferense is megerősítette. "A kuratórium elnöksége valóban nem hagyta jóvá a beterjesztett szerződést" - mondta.

A kuratóriumi elnökség húszmillió forintra szállította le azt az összeghatárt, amely alatt Ragáts Imre, a tévé elnöke jóváhagyás nélkül is szerződhet - írja a Magyar Hírlap. Az ennél nagyobb összegre szóló szerződéseket átvizsgálják. "Rengeteg szerződés került elénk, legtöbbjüket módosítani kell" - nyilatkozta a napilapnak Kozák Márton szabaddemokrata kuratóriumi tag.

Juszt szerződése mellett kétes még a Galéria című műsor szerződése is, azt visszamenőleg, szeptember 5-től akarta jóváhagyatni Ragáts, azaz az adás ősz óta megállapodás nélkül fut - mondta el a magyar Hírlapnak Haraszti Miklós, a kuratóriumi elnökség másik SZDSZ-s delegáltja. "Kérdéses, hogy a tévéelnök miért nem szólt erről, azt sem tudni, a köztévé fizetett-e a beszállítónak" - nyilatkozta Haraszti.