Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Árpád a Fidesz kormányfőjelöltje?

2006.09.27. 18:05
A Heti Válasz csütörtökön standokra kerülő száma szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék elnökét látná szívesen a szakértői kormány élén. Kovács Árpád méltatlannak tartja a híresztelést.

"Soha senki ilyen gondolattal nem keresett meg a politikai élet résztvevői közül", reagált az MTI-n keresztül a Napi onlájnon nyilvánosságra hozott Heti Válasz cikkre Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke, miután a hetilap arról írt cikket, hogy a Fidesz által elképzelt szakértői kormányt Kovács vezethetné.

Kovács mint írja teszi a dolgát. "Ambícióim annyiban vannak, hogy kollégáimmal együtt szolgáljam az Országgyűlést és a közpénzügyeket". Az ÁSZ elnöke méltatlannak nevezi a személyét érintő bármilyen híresztelést.

Miniszterelnök, aztán államfő?


Kovács Árpád
"A Fidesz szerint azért Kovács Árpád a legalkalmasabb jelölt, mert az ÁSZ vezetőjeként maga a megtestesült pártokfelettiség, és mindig szigorúan szakmai alapon kritizálta az egyes tárcák gazdálkodását és a büdzsé egészét", olvasható a cikkben.

A hetilap ugyanakkor azt álítja, Kovácsnak államfői ambíciói is vannak, és gondolatai a 2010-es köztársaságielnök-választás körül forognak, amihez "jó ugródeszkát jelenthetne a szakértői kormány vezetése". A Fidesz szerint, írja a lap, a szakértői kormányba a pártok erősorrendben delegálhatnának minisztereket, vagy esetleg a kabinet összetételéről közmegegyezéssel dönthetnének a parlamenti pártok.

A szakértői kormányról Orbán Viktor pártelnök a múlt héten beszélt, mert mint mondta, a jelenlegi kormány illegitim, ezért a következő választásokig, korlátozott jogkörrel, szakértői kormány vezethetné el az országot.