Klaudia
-4 °C
2 °C

Játékpisztollyal támadtak a Fidesz kampánycégére

2006.02.14. 12:22
Másfél hete fegyverrel próbálták meg kirabolni a Fidesz kampányanyagait gyártó céget, állította a kedden megjelent Magyar Nemzetben a hekkelés-vádra reagáló Rogán Antal Fidesz-kampányfőnök. A behatolási kísérlet politikai motivációját nem lehet kizárni, nyilatkozta az Indexnek Kaiser György, a cég ügyvezetője, akitől megtudtuk: a támadók játék pisztollyal próbálkoztak és a "gyilkos fegyvert" hátrahagyva gyalogosan menekültek el.

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke a kedden megjelent Magyar Nemzetben azzal vágott vissza a szocialistáknak, akik leleplezték, hogy az ellenzéki párt gépeire letöltötték az MSZP kampányanyagait, hogy a Fidesznek kampányanyagokat gyártó társaság pesterzsébeti irodájába fegyverrel próbáltak behatolni. "Csak az éjjeliőr lélekjelenlétének köszönhető, hogy a fegyveres támadás sikertelenül végződött" - mondta a lapnak Rogán Antal. Rogán egyébként azt a véleményét is kifejtette a Magyar Nemzetben, hogy a szocialista párt rendőrhatósági eszközökkel próbálja lefoglaltatni a Fidesz központi hivatalának a számítógépes szerverét. Ezen a szerveren található minden olyan anyag, amellyel a választásokra készülnek, ezen keresztül kommunikál a Fidesz egy zárt levelezőrendszeren mind a 176 egyéni választókerületi jelölttel.

Új éjjeliőr

Furkósbot-kampány és a 2002-es félelem
A 2002-es választási kampány idején Deutsch Tamás, akkori ifjúsági és sport minisztert érintő közjegyző által hitelesített bűnözői vallomás keringett a sajtóban, amikor Újpesten baseballütővel verték meg Oláh Jánost, a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltjét. Bár hamarosan kiderült, hogy a támadás a miépes önkormányzati tevékenységével függ össze, a Fidesz-vezetés mégis arról kezdett beszélni, hogy a politikai ellenfelek fizikai fenyegetéssel próbálják megfélemlíteni a kormányoldalt. Orbán Viktor magyarosítva a baseballütőt furkósbot politikáról beszélt. Deutsch a kétes dokumentumról tartott sajtótájékoztatóján a 2002. február 19. furkósbotkampány részének nyilvánította a sajtókörökben elterjesztett vallomást, amelynek esetleges közléséért azonnal pert helyezett kilátásba.

A pesterzsébeti cég irodájában próbáltunk utánajárni a politikai krimibe illő eseményeknek. A lakótelepek ölelésében megbújó pavilon irodában Kaiser György, a társaság ügyvezetője az Indexet arról tájékoztatta, hogy néhány hete van éjjeliőrük a telephelyen, korábban ugyanis csak a rendőrséghez befutó riasztórendszerük volt. A cégvezető azért döntött az éjjeliőr alkalmazásáról, mert úgy gondolta, hiába ér ki a rendőrség, ha addigra ellopták, vagy megsemmisítették a gépeket. Az ugyanakkor nem derült ki, félelmét mire alapozta a cégvezető.

Éjféli csöngetés játékpisztollyal

Kaiser elmondása szerint február 6-án éjfélkor becsöngettek hozzájuk, az éjjeliőr ajtót nyitott, mire fegyvert fogtak rá. Az nem derült ki, hogy pénzt akartak zsákmányolni, vagy információkat, mert az éjjeliőr rácsukta a behatoló kezére az ajtót, így az iroda előterében landolt a fegyver. Kaiser György szerint biztonsági őrük látta, hogy ketten voltak a támadók, legalábbis együtt távoztak. A fegyverről viszont kiderült, hogy az csupán játékpisztoly volt.

Elvette volna a felületet

A cégvezető most az iroda környékének bekamerázásán dolgozik. Ők azért nem hozták nyilvánosságra a történteket, mert a Fidesz kampányanyagainak elkészítőjeként egyáltalán nem vágytak publicitásra. A Fidesz több prominense pedig azzal magyarázta az üggyel kapcsolatos eddigi hallgatást, hogy nem akarták a Fidesz médiafelületeit ezzel az üggyel kitölteni, "inkább az emberek problémáival akartunk foglalkozni".