Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kákosy Csaba a Volánt árulja majd

2007.12.03. 15:05
Kákosy Csaba kabinetfőnökként eddig is a gazdasági tárca meghatározó vezetője volt. Digitális Írástudás Akcióprogramot akar és szabadulna a Volán társaságoktól. Eddig főleg bankok jogi osztályán dolgozott.

Az orvos Kóka Jánost egy jogász váltja a gazdasági minisztérium élén. Kákosy Csaba elődjének fontos bizalmasa volt. A tárca kabinetfőnökeként dolgozott 2004 végétől mostanáig. Információink szerint befolyása nagyobb volt, mint a pozíciója, sok esetben lényegében ő helyettesítette a minisztert. Utódjának Kóka javasolta, és az SZDSZ ellenjelölt nélkül elfogadta, bár az új miniszternek nincs sok köze a párthoz.

Kákosy Csaba

Kákosy legfontosabb programja, hogy a stagnáló magyar gazdaság újra növekedjék. Azt ígérte, hogy fokozatosan megreformálja a MÁV-ot. A távolsági buszközlekedést intéző Volán-társaságokat már jövőre privatizálná.

Szívügyének tekinti a számítógép-használat terjesztését. Folytatni karaja a Netrekész nevű programot és elindítana egy Digitális Írástudás Akcióprogram nevűt is.

Az új gazdasági miniszter bankok jogi osztályain edződött. Pénzügyi jogból doktorált és 2003-ban az Európai Központi Bank Jogi Főigazgatóságán három hónapos szakmai gyakorlaton volt. Dolgozott a CIB Banknál és a Magyar Nemzeti Banknál is. 1996-2001 között Párizsban az OECD magyar képviseletén volt az MNB kihelyezett embere.

Kákosy 1969-ben született. Nős, mindhárom gyermekének M-mel kezdődik a neve.