Szilárda
0 °C
6 °C

Tüntetésre hívja az orvosokat a kamara

2006.10.16. 16:23
Az egészségügyben tapasztalható tudatos rombolás ellen tiltakozva hívja az orvosokat, kamarai tagokat szerdán délutánra a fővárosi Olimpia parkban tartandó demonstrációra a Magyar Orvosi Kamara, csatlakozva a gyógyszerészek által szervezett demonstrációsorozathoz - közölte a testület elnöke hétfőn az MTI-vel.

Éger István elmondta: a kamara képviselőtestülete múlt héten olyan határozatot hozott, hogy bármely egészségügyi szakszervezet, érdekképviselet, kamara által szervezett demonstrációt "aktívan támogat".

A határozat szellemében a gyógyszerészkamara által e hétre hirdetett demonstrációsorozat szerdai napjára hívnak közös demonstrációra minden kamarai tagot, orvost a fővárosba - mondta a MOK elnöke. Hozzátette: a demonstráción az egészségügy ellehetetlenítése, a gyógyszerforgalmazás tönkretétele, a kamarák eltiprása ellen kívánnak fellépni.

A szerdai megmozdulásra azért kerül sor, mert a kormány jelenlegi politikája a kórházbezárások nyomán ellehetetleníti az egészségügyben dolgozók megélhetését. Ugyanakkor, ma már látható, hogy halvány remény sincs a társadalombiztosítás megerősítését is magában foglaló egészségügyi reformra - közölte korábban Mánya Kristóf, a MOK főtitkára.