Hermina
15 °C
27 °C

Nagylaknál vesztegelnek a rejtélyes kamionok

2004.03.01. 17:33
A Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársai tizenegy kamiont tartóztattak fel csütörtökön és pénteken, mert a szállítmányok nem rendelkeztek megfelelő papírokkal. A kamionok jelenleg is Nagylaknál várják, hogy engedélyt kapjanak a magyarországi áthaladáshoz.
A szállítólevélen árumegnevezésként bombát tüntettek fel azoknál a török kamionoknál, amelyeket a vámosok tartóztattak fel Nagylaknál - közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője még pénteken este. A csütörtökön és pénteken félreállított összesen tizenegy kamion még mindig Nagylaknál várakozik - adott tájékoztatást az Index érdeklődésére a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Csütörtökön négy török kamiont tartóztattak fel a vámosok, mert nem találták rendben a menetokmányokat, pénteken még további hét teherfuvarozó jármű akadt fenn a vámosok rostáján. Az Index érdeklődésére Sipos Jenő elmondta, befejeződtek a szakértői vizsgálatok, a kamionok rakománya minden kétséget kizáróan haditechnikai eszközökből áll. Ahhoz, hogy keresztülszállítsák őket az országon, engedélyre van szükség. A papírok beszerzése folyamatban van - tette hozzá a szóvivő.

A VPOP illetékesei tudják kinek a tulajdonában vannak, kinek a megbízásából, mit és hová szállítanak a kamionok - de ezek az adatok nem publikusak, csupán annyit lehet tudni, hogy a civil fuvarozók tulajdonában lévő kamionok Törökországból indultak és valamelyik nyugat-európai támaszpontra tartanak szállítmányukkal.