Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Marad az egymilliós kampánykeret

2001.12.06. 16:58
Az MSZP nem támogatja saját javaslatát, mely alapján a duplájára emelték volna a választási korteskedésre elkölthető pártonkénti 386 milliós keretet. A szocialisták azt követően hátráltak ki indítványuk mögül, hogy kiderült: nem támogatja azt senki, csak a két legnagyobb párt.
Az MSZP mégsem támogatja, hogy duplájára emeljék a választási kampányra képviselőként fordítható egymilliós keretet. A szocialisták azt követően léptek vissza saját javaslatuk mögül, hogy kiderült: a két legnagyobb párton kívül senki sem támogatja a kezdeményezést. A szocialisták ahhoz kötötték a módosítás támogatásáűt, hogy azt a parlamentben legalább négy párt támogatja. A Fidesz először nem támogatta a szocialisták választási eljárási szabályok módosítására tett indítványát, de utóbb elfogadta.

A szocialisták eredeti indítványa arra irányult, hogy emeljék fel a korteskedésre fordítható jelenleg képviselőnként egymillió forintos keretet kétmilliósra. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban azt mondta, hogy az egymillió kevés a kampányra, de a duplájából már fedezhetőek lennének a költségek. A kis pártok viszont eredetileg sem támogatták a kampánypénzek növelését.

A korábban elfogadott indítvány alapján összességében az eddigi pártonkénti 386-ról 772 millióra nött volna a kampányra fordítható összeg, de így várhatóan nem változik ez a keret.