Emőke
-4 °C
9 °C

Újabb kampányba kezd az MSZP

2005.10.07. 08:40
Bízik kampányainak sikerében az MSZP, amely a legutóbbi felmérések szerint megközelítette a Fidesz támogatottságát.

A Magyar Szocialista Párt még be sem fejezte imázskampányát, "Gyorsítunk Budapesten" szlogennel már szervezi a következőt, amelyet várhatóan novemberben indít a fővárosban, értesült az Index. Molnár Gyula budapesti elnök szerint "nem fogunk gyökeresen mást csinálni, mint eddig, nem dobjuk ki a régi programjainkat, egyszerűen azt mondjuk, hogy Budapesten gyorsítunk". (Az SZDSZ 2002-es fővárosi kampányának szlogenje az volt: Budapestnek tempó kell.)

Egyedül az utcán

A pártban a tavasz óta tartó - a 100 lépést is tartalmazó - kampánysorozatot sikeresnek tartják. Az egyik forrásunk szerint gyakorlatilag "egyedül maradtak az utcán", amit a legutóbbi közvélemény-kutatások is igazolnak. Az MSZP és a kormányfő támogatottsága is megközelítette a Fideszét és Orbán Vikorét. "Az emberek szeretik ha megszólítják őket", értékelt forrásunk.

Továbbá a kampány arra is jó, hogy a "paraván mögött" tartsa a párt "belső ügyeit", fogalmazott egy másik forrásunk. Az MSZP továbbra sem újult meg, mondta az Indexnek a párt egyik tagja, aki szerint az országgyűlési választásokig már nincs is idő a Hiller István által a tavalyi elnökválasztásra írt program megvalósításához.

Botrány itt meg ott

Arról, hogy milyen állapotban van valójában jelenleg az MSZP, csak a kiszivárgó információkból lehet következtetni. Az országos vezetés néhány hete Nagykanizsán például feloszlatta a helyi pártszervezetet, mert a képviselőjelölt-állításkor szembeszegültek az országos elnökséggel. Az év elején Zala megyében zajlott rendkívüli tisztújítás - az országos vezetés felügyelete mellett.

A pártvezetésnek semmilyen befolyása nincs Kiskunhalason sem, ahol a lemondott képviselő, Zuschlag János személye miatt szálltak szembe az országos elnökséggel. Kőbányán egy hete rendőrök vezették el a szocialista alpolgármestert.

Hiller István korábban óvatosan értékelte a publikált felméréseket. "A közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a két párt közötti különbség jelentősen csökkent: a Fidesz támogatottsága csökkent, az MSZP-é nőtt."

Az MSZP jövő vasárnap tartja hathetes imázskampánya befejező tömegrendezvényét. Bővebben> > >