Béla
13 °C
27 °C

MIÉP-es neonparádé

2001.07.18. 18:10
A MIÉP arra kéri szimpatizánsait, hogy a választási kampány idejére adják kölcsön főútvonalra néző ingatlanjaik falfelületét, illetve erkélyét. A pártot reklámozó zászlókkal, neonreklámokkal és transzparensekkel díszítik föl a szabad területeket. A MIÉP-esek így próbálnak spórolni, ugyanis, mint megtudtuk, alig van pénzük a választási kampányra.
Mint a graffitis falfirkások, a MIÉP-esek is áhítozva nézegetik a szabad falfelületeket a városokban. A politikusok azonban nem azon gondolkodnak, hogy milyen figurát kanyarinthatnának a kihasználatlan területre, hanem azon: milyen jól mutatna egy plakát, amely pártjukat reklámozná. Az ingyen hirdetési lehetőségnek viszont legális formáját próbálnák ki.

MIÉP-óriásplakátok
házainkon
Megkérjük szimpatizánsainkat,
akiknek lakása, illetve háza erkélye, homlokzata főútvonalra néz,
és engedélyezik választási óriásplakátok,
neonreklámok, transzparensek elhelyezését
ingatlanuk területén,
jelentkezzenek az alábbi telefonszámon: 441-5274.


A MIÉP felhívása a Magyar Fórumban

A párt internetes honlapján szimpatizánsait arra kéri, hogy akinek lakása, illetve háza erkélye, homlokzata főútvonalra néz, az jelentkezzen. Az önként vállalkozók ingatlanjainak szabad felületére ugyanis MIÉP-es plakátokat, zászlókat, neonreklámokat és transzparenseket biggyesztenének a pártaktivisták.

Plakátokkal akarnak "beférkőzni a nép bizalmába"

A MIÉP-es politikusok így akarják ingyen reklámozni pártjukat. Győri Béla a MIÉP szóvivője az Indexnek elmondta: ily módon próbálnak spórolni, hogy maradjon pénzük más propagandára. Állítása szerint ők a legszegényebb párt a parlamentben, s nincs más esélyük "beférkőzni a nép bizalmába".

- Szegény ember vízzel főz - jelentette ki Győri. - Mi nem tudunk milliókat költeni a kampányra, s inkább a szimpatizánsainkhoz fordulunk, nagy segítség lenne, ha földíszíthetnénk a főútvonalak menti házakat MIÉP-plakátokkal. Már elég sokan jelentkeztek.

Három éve hirdetőtáblákat hurcolásztak

Az ötlet nem újkeletű, az 1998-as parlamenti választási kampány idején már próbálkoztak ezzel a hirdetési formával, ám akkor csupán egyet sikerült kirakniuk a magasba a Blaha Lujza téren. Viszont korábban háromszög alakú hirdetőtáblákat és kocsi utánfutókat vásároltak, amelyeket az ország nagyobb városaiban hurcolásztak. Természetesen szimpatizánsaik autójához hozzácsatolva. Győri úgy véli, hogy ez a forma akkor bevált, ezért jövőre is megpróbálkoznak a mobil hirdetőtábla bevetésével.

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!