Huba
17 °C
33 °C

Egymilliárdért reklámozzák az Új Tulajdonosi Programot

2008.03.06. 16:27
Több mint egymilliárd forintot szán az Új tulajdonosi Program reklámozására a kabinet, az ehhez szükséges közbeszerzési eljárásokat már ki is írták. Médiakampányra a pénzből 750 milliót költenek majd el.

A kormány tájékoztatni szeretné az embereket az Új tulajdonosi program tartalmáról, mivel mindenki számára lehetőséget kíván biztosítani a tulajdonszerzésre, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. négy közbeszerzési eljárást írt ki, nettó 1.25 milliárd forint összértékben - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő.

Ismertetése szerint a kreatív tervezési- kampányszervezési és ügyfélkapcsolati feladatok ellátására nettó 167 millió forintot, PR- és rendezvényszervezési feladatok ellátására nettó 83 millió forintot szánnak. Médiatervezési és -vásárlási feladatokra nettó 750 milliót, nyomdatermékek előállítására és terjesztésére nettó 250 milliót fordít a kabinet - mondta Budai Bernadett.

Hangsúlyozta, hogy az ajánlattevőkkel szemben elvárás az általános szakmai referencia, a kiválasztás szempontja a legjobb ár. A közbeszerzések két fontosabb dátumaként a kormányszóvivő 2008. április 4-ét és 2008. április 21-ét említette; előbbi a benyújtás, utóbbi az eredményhirdetés időpontja.

"A széleskörű tájékoztatás biztosítja azt, hogy ne csak kevesek számára jelentsen lehetőséget a program, hanem azok is tulajdonossá, befektetővé válhassanak, akiknek jövedelme, megtakarítása - vagy éppen pénzügyi területen való járatlansága - ezt eddig nem tette lehetővé" - emelte ki Budai Bernadett.

Emlékeztetett arra, hogy a kormánynak nemcsak jogszabályban előírt kötelezettsége, hanem felelőssége is, hogy az állampolgárokat tájékoztassa az őket érintő döntésekről.