Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Miniszterelnöki bokszgála a szocialisták kampánynyitóján

2004.05.15. 16:56
Forró erotika, Hit Gyülekezetes lelkesedés, Medgyessy Péter és családja, békesség hirdetése és ingyen virsli: szombat délután hivatalosan is elindította kampányát az MSZP. A miniszterelnök megállapította, ismét választások vannak, és a szocialisták ismét nyernek.
Ha én "kedves, önkéntes szocialista kampányaktivista" lennék, most magabiztosan, békében, és mosolyogva száguldanék vissza a választókörzetembe az örömhírrel: "ismét választások vannak és ismét a szocialista párt nyer" - mondta Medgyesy Péter miniszterelnök az MSZP szombati kampánynyitóján.

"Ha együtt akarjuk azt, ami jó/ szép lesz az unijó"

Tekintse meg képeinket!
A Syma rendezvénycsarnokban hatezer ujjongó aktivista zsúfolódott össze, a legifjabbaktól a legidősebbekig. A hangulatfelelős egy a Viasat3 tévécsatornáról ismerős telefonos játék műsorvezetőnője volt, aki erotikus, sóhajtozó hangon, de lendületes ívvel konferálta be a kampánynyitó első fellépőjét, a dub-dub együttest, amely Szabó Gabi megállapítása szerint "forró, afrikát és szafarit idéző" hangulatot varázsolt a terembe. Aztután egy törzsi táncot járó sámándobos néptánc-csoport következett, majd a színpadon megjelent egy kisebb gyermekkar színes sálakkal. Szerepük az volt, hogy "a magyarságtudat mellé európatudat" kialakulását szolgáló dalt énekeljenek el, amelynek refrénje: "ha együtt akarjuk azt, ami jó/ szép lesz az unijó".

Az elnök lánya

Az ötpercenként spontánul kitörő közönség lelkesedése akkor ért a csúcsra, amikor Szabó Gabi felkonferálta Medgyessy Péter miniszterelnököt. A kormányfő feleségével, a kormánytagokkal, valamint pártvezetővel együtt az aktivisták között vegyült el, aminek a jelen lévő PR-osok rögtönzött megbeszélése alapján azt lett volna az üzenete, hogy a hatalomba került politikusok nem távolodtak el teljesen az egyszerű aktivistáktól. A miniszterelnök lánya, Tornóczky Anita távolabb álldogált.

Befogadó párt

A kormányfő világoskék ingében és sötét nadrágjában, testőrök gyűrűjében vonult a szinpadig, akár egy boxoló a félnehézsúly döntőjében, majd beszédét is így nyitotta: "ma nem kell boxolni? Akkor mondok inkább egy beszédet". A kormányfő megosztotta közönségével, milyen torokszorító volt a május elsejei csatlakozáskor, Dublinban, az európai zászlók közé felvont magyar lobogó látványa, kifejtette, hogy az MSZP a fejlődés, a haladás és a modern Magyarország pártja, és felhívta a figyelmet arra, hogy a párt mindenkit szívesen lát. "Ez egy befogadó párt", jelentette ki.

Siker és önbizalom

A kormányfő azt is elárulta, hogy tiszteli a konzervatívokat, a maradiakait viszont nem. Szerinte "a két fél ország kevesebb, mint az egy". Végül pedig kijelentette, hogy "ismét választások vannak, és mi ismét nyerünk".

Medgyessy után Szili Katalin házelnök következett, aki egy csapatépítő tréning vezetőjét idéző stílusban, a közönség előtt járkálva szinte szuggerálta az aktivistákat: "Akkora lesz a sikered, amekkora az önbizalmad". Tóbiás József pártigazgató pedig "mi békepártiak vagyunk, mi demokraták vagyunk" kijelentéssel fordított néhány héttel ezelőtti kampánystratégiáján.

Nem szeretik egymást

Klikk a képre!
Horn Gyula elmondta, hogy a júniusi választás megalapozhatja a győzelmet 2006-ban, majd az ellenfelekre kitérve közölte, hogy "mindenféle hazugságokat kitalálnak, és ezzel nem csak itthon ártanak a politikának, hanem külföldön is rossz hírét keltik az országnak. És ez nagyon nagy baj." A volt kormányfő kijelentette, ellenfeleik nem szeretik az MSZP-t, így nekik sincs okuk szeretni őket.

A magyar igazság

A rendezvényt a farmeringes, farmernadrágos Kovács László pártelnök zárta. Kovács is a szocialista párt demokratikusságát hangsúlyozta: "Ez Magyarország legdemokratikusabb és legsikeresebb pártjának a kampánynyitó rendezvénye." A pártelnök az elmúlt nyolc évet sorravéve, az alábbiakkal zárta beszédét: "Két év alatt kétszer győztünk, kétszer szereztük meg a választók többségének bizalmát. Ismét felteszek egy kérdést: mennyi a magyar igazság? Igen, valóban három. Hát akkor nyerjünk harmadszor is!".

A rendezvénycsarnokban a beszédek után break-tánc, az udvaron ingyenvirsli és büfé várta a majálissá átalakuló kampánynyitó résztvevőit.