Alfréd
-2 °C
2 °C

A K & H Bank normálisan működik

2003.07.15. 01:27
A bank közleményben hangsúlyozza, hogy a K & H Equities brókercég körüli botrány nem befolyásolja a bank többi üzletágának működését.
K & H Bankcsoport minden tagja, így a bankfiókok is a normál ügymenet szerint működnek, a brókercégnél feltárt szabálytalanságoknak semmilyen hatása sincs a bankcsoport ügyfeleinek kiszolgálására.

A K & H Bank az erről szóló közleményt hétfőn juttatta el az MTI-hez. A dokumentum leszögezi: a K and H Bankcsoport az ügyfelek által kezdeményezett minden tranzakciót teljesít.

A bank a közleményben hangsúlyozza, hogy a feltárt szabálytalanságok a K & H Equities brókercég egy üzletágának, a befektetési tanácsadói üzletágnak, azon belül egy tanácsadónak az ügyfeleit, egy szűk kört érintenek. A bankcsoport semmilyen más ügyfelét az ügy semmilyen módon nem érinti.

A K & H Bank lakossági betétállománya az elmúlt hetekben több mint 3 milliárd forinttal, a vállalati betétállománya több mint 10 milliárd forinttal növekedett. A K & H Bank lakossági hitelállománya az elmúlt hetekben 7 milliárd forinttal, a vállalati hitelállomány 30 milliárd forinttal nőtt. A K& H Bank lakossági és vállalati ügyfeleinek száma az elmúlt hetekben tovább nőtt.

A közlemény emellett kiemeli, hogy Gáldi György, aki több mint 10 éve dolgozik a K & H Bank strukturált és projektfinanszírozási részlegénél és az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) igazgatóságának tagja, semmilyen módon nem kapcsolódott a K & H Equities tevékenységéhez. Az érintett befektetési tanácsadóval, Kulcsár Attilával felettesi vagy beosztotti viszonyban nem állt, jelentési, beszámolási kötelezettség közöttük soha nem volt.

Gáldi György az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) igazgatóságában nem a K & H Bank delegáltjaként, hanem erre a posztra felkért és ezt a bankban bejelentő gazdasági és műszaki szakemberként, magánemberként vesz részt.