Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rejtő ellen vallanak a VIP-ügyfelek

2003.09.17. 08:27
A Népszava úgy tudja, hogy a rendőrségen már meghallgatták Kulcsár Attila VIP listájának 70 szereplőjét. Információik szerint ezekből a tanúvallomásokból szerzett információk később zárt logikai láncot alkotva bizonyíthatják majd a bíróság előtt, hogy Rejtő E. Tibor, a K&H volt vezérigazgatója is részese volt a milliárdos sikkasztásnak. Rejtő bűnösségét támaszthatja alá az az e-mail is - melyet az írásszakértők szerint a volt vezérigazgató szignójával láttak el -, amely engedélyezte a bróker számára, hogy ne küldjön bankszámla-egyenlegeket az ügyfeleknek.
A Népszabadság értesülése szerint egy Kulcsár Attilának tulajdonított, aláírás nélküli feljegyzés és az írásszakértő véleménye juttatta rács mögé Rejtő E. Tibort, a Kereskedelmi és Hitelbank volt vezérigazgatóját. A napilap úgy tudja, a grafológus Rejtő kézjegyeként azonosította a "Kulcsár menlevelének" mondott, egymondatos e-mailen lévő aláírást, amely engedélyezte a bróker számára, hogy befektetőinek postai úton ne küldjön számlaegyenleg-értesítéseket. Ezzel a felhatalmazással tette lehetővé Rejtő Kulcsár számára, hogy ügyfelei pénzével ellenőrizetlenül és ellenőrizhetetlenül rendelkezzen.

A bank revizorai okozták Rejtő és Kulcsár bukását

h i r d e t é s
Rejtő azt hitte, hogy Kulcsár hazahozatala előtt nem indít ellene büntetőeljárást a rendőrség, de ez a feljegyzés olyan helyzetbe hozta a rendőrséget, hogy eljárást indíthattak Rejtő E. Tibor ellen. A Kulcsár-feljegyzés ugyanis több tranzakciót nevesített, amelyre Rejtő adott utasítást, s amely a bróker ismeretei szerint törvénysértő volt. A Népszabadságnak nyilatkozó hírforrások szerint Rejtő és Kulcsár bukását a Pannonplast-ügy kirobbanásakor a bank tulajdonosai által Budapestre küldött belga revizorok okozták.

Megjelenésük megakadályozta az ügyben érintett banki dolgozókat és vezetőket a bűncselekményekre utaló bizonyítékok eltüntetésében. Kulcsár, aki már kora tavasszal arról panaszkodott ismerőseinek, hogy már ő sem tudja követni az egyes ügyfelek számlái közti átutalásokat. A napilap szerint Kulcsár a botrány kirobbanásakor egyik bizalmasának azt mondta: "Rejtővel összefogva egy év alatt rendbe hoztuk volna a dolgokat. A nagybefektetőkkel lenyelettük volna a veszteséget, és akkor folytatódik minden úgy, mint a botrány kirobbanása előtt."