Endre, Elek
17 °C
30 °C

Rejtő ellen vallanak a VIP-ügyfelek

2003.09.17. 08:27
A Népszava úgy tudja, hogy a rendőrségen már meghallgatták Kulcsár Attila VIP listájának 70 szereplőjét. Információik szerint ezekből a tanúvallomásokból szerzett információk később zárt logikai láncot alkotva bizonyíthatják majd a bíróság előtt, hogy Rejtő E. Tibor, a K&H volt vezérigazgatója is részese volt a milliárdos sikkasztásnak. Rejtő bűnösségét támaszthatja alá az az e-mail is - melyet az írásszakértők szerint a volt vezérigazgató szignójával láttak el -, amely engedélyezte a bróker számára, hogy ne küldjön bankszámla-egyenlegeket az ügyfeleknek.
A Népszabadság értesülése szerint egy Kulcsár Attilának tulajdonított, aláírás nélküli feljegyzés és az írásszakértő véleménye juttatta rács mögé Rejtő E. Tibort, a Kereskedelmi és Hitelbank volt vezérigazgatóját. A napilap úgy tudja, a grafológus Rejtő kézjegyeként azonosította a "Kulcsár menlevelének" mondott, egymondatos e-mailen lévő aláírást, amely engedélyezte a bróker számára, hogy befektetőinek postai úton ne küldjön számlaegyenleg-értesítéseket. Ezzel a felhatalmazással tette lehetővé Rejtő Kulcsár számára, hogy ügyfelei pénzével ellenőrizetlenül és ellenőrizhetetlenül rendelkezzen.

A bank revizorai okozták Rejtő és Kulcsár bukását

h i r d e t é s
Rejtő azt hitte, hogy Kulcsár hazahozatala előtt nem indít ellene büntetőeljárást a rendőrség, de ez a feljegyzés olyan helyzetbe hozta a rendőrséget, hogy eljárást indíthattak Rejtő E. Tibor ellen. A Kulcsár-feljegyzés ugyanis több tranzakciót nevesített, amelyre Rejtő adott utasítást, s amely a bróker ismeretei szerint törvénysértő volt. A Népszabadságnak nyilatkozó hírforrások szerint Rejtő és Kulcsár bukását a Pannonplast-ügy kirobbanásakor a bank tulajdonosai által Budapestre küldött belga revizorok okozták.

Megjelenésük megakadályozta az ügyben érintett banki dolgozókat és vezetőket a bűncselekményekre utaló bizonyítékok eltüntetésében. Kulcsár, aki már kora tavasszal arról panaszkodott ismerőseinek, hogy már ő sem tudja követni az egyes ügyfelek számlái közti átutalásokat. A napilap szerint Kulcsár a botrány kirobbanásakor egyik bizalmasának azt mondta: "Rejtővel összefogva egy év alatt rendbe hoztuk volna a dolgokat. A nagybefektetőkkel lenyelettük volna a veszteséget, és akkor folytatódik minden úgy, mint a botrány kirobbanása előtt."