Jenő
-3 °C
6 °C

Nem nyomozza az ügyészség Kulcsár ügyészi kihallgatását

2005.08.25. 14:33
Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény Kulcsár Attila exbróker kihallgatásán, ezért nem nyomoznak Kerék Csaba feljelentése alapján.

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, amelyet Kerék Csaba feljelentése, a Britton Kft. volt vezetője alapján indítottak. Az ügyészség álláspontja szerint az eljárásban (kihallgatás, jegyzőkönyvkészítés) bűncselekmény nem történt, és a feljelentés ténybeli és jogi alapjai hiányoznak.

A Britton Kft. volt ügyvezetője azért tett feljelentést, mert szerinte a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült felvételek és a vallomástételről készült jegyzőkönyvek között lényegi eltérések vannak. Ez Kerék és védője szerint felveti a jegyzőkönyv, azaz a közokirat tartalmi meghamisításának lehetőségét.

Kerék Csaba szerint nyilvánvaló, hogy Kulcsár Attila az általa felírtakat tartalmazó papírlapra mutatva mondta védőjének a plafon felé biccentve: "Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan?", és nem a kihallgatást megzavaró műszaki berendezések hang- és fényhatásaira utalt, ahogy azt a Legfőbb Ügyészség feljegyzése tartalmazza.

A felvételeken a sikkasztással gyanúsított exbróker ügyvédjével sugdolózva, mosolyogva, oldott légkörben tett vallomást az ügyészségen. A bemutatott felvételeken látottak egy volt bűnügyi igazgató szerint akár az eljárás sikerességét is megakadályozhatják, az ügyészség szerint semmiféle szabálytalanság nem történt, sőt, a kihallgatás sikeres és eredményes volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?