Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Jogerős a salgótarjáni szocialista frakcióvezető büntetése

2008.02.06. 10:34
Mivel senki nem fellebbezett az egykori frakcióvezető sikkasztási ügyében hozott ítélet ellen, jogerőre emelkedett a felfüggesztett szabadságvesztés.

Jogerőre emelkedett a salgótarjáni szocialisták korábbi frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásárt kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra, írja a Nógrád Megyei Hírlap.

Karakasev Anna 1994-től képviselte a szocialistákat a nógrádi megyeszékhely önkormányzatában, az előző ciklusban pártjának frakcióvezetője és a közgyűlés pénzügyi bizottságának vezetője volt. Salgótarján oktatási intézményeinek gazdasági vezetőjeként 2006 augusztusában 2 és fél millió forintot vett ki az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának házipénztárából, ám a pénzt csak hónapokkal később, az új önkormányzat által indított revízió után tette vissza.

A bíróság január végén mondta ki az ítéletet, és a volt politikust mentesítésben részesítette. Ez azt jelenti, hogy mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól. Miután sem az ügyész, sem a vádlott nem fellebbezett a bírói döntés ellen, így az a héten jogerőre emelkedett.