Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Nem lesz tüntetés a karácsonyi vásár alatt a Vörösmarty téren

2006.11.19. 12:24
A budapesti Vörösmarty téren tüntetők megegyeztek a karácsonyi vásárt szervező kft-vel, hogy a téren minden évben megtartott vásár idejére a demonstrálók felfüggesztik a kormányellenes tiltakozást.

A cég egy héttel ezelőtt kérte fel a Rendszerváltó Fórum elnevezésű csoportosulást, hogy függessze fel tiltakozását a karácsonyi vásár idejére, illetve helyszínén - közölte az MTI-vel Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum demonstrációinak főszervezője. Tájékoztatása szerint a rendőrség december 3-ig tudomásul vette a demonstrációt, míg a Főpolgármesteri Hivatal december 19-ig engedélyezte sátor és hangosítás használatát a Vörösmarty téren.

Fáber azt is elmondta, hogy hatásosabb tiltakozó akciókra készülnek. Hivatalok előtt demonstrálnak majd, illetve a szombatihoz hasonló "rendszerváltó felvonulást" tartanak. A következő ilyen rendezvény december 2-án lesz. Akkor piros és kék színű léggömböket eresztenek szélnek, a lufikra az MSZP és az SZDSZ országgyűlési képviselőinek nevét és fényképét ragasztják.