Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Letöltendő börtönre ítélték Kaszab Csabát

2008.03.18. 13:05
Két év letöldendő börtönre ítélte jogerősen a bíróság Kaszab Csabát. Kőbánya volt szocialista alpolgármesterét folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt marasztalták el. A volt politikus feltételes szabadlábra sem helyezhető.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta Kaszab Csaba ügyében az elsőfokú ítéletet, amely letöltendő börtönre és pénzbírságra ítélte az egykori politikust. A másodfokú bíróság végzésében kimondta: "a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt Kaszab Csaba ellen indított bűntetőügyben a Fővárosi Bíróság ítéletét helybenhagyja". "A végzés ellen további fellebbezésnek nincs helye" - közölte Szigeti Ágnes, a tanács elnöke.

Kaszab Csabát, Kőbánya volt szocialista alpolgármesterét a Fővárosi Bíróság 2007. szeptember 20-án elsőfokú, döntésében vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek. A testület két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint elmaradt vagyoni előny megfizetésére kötelezte.

Az indoklás szerint a szocialista politikus üzletszerűen és folytatólagosan követte el a vesztegetést, 17 millió forint kenőpénzt vett át különböző vállalkozóktól. Kaszabnak az ítélet miatt a szocialisták kőbányai elnökségi tagságáról is le kell mondania, frakcióvezetői posztjától már az elsőfokú ítélethirdetés után megvált, képviselői mandátumát azután adta vissza, hogy nyilvánosságra került az elmarasztaló ítélet. Az elsőfokú bíróság egy rendkívül ritka eljárással, tárgyalás nélkül ítélte el Kaszabot, ennek feltétele, hogy a vádlott beismerő vallomást tegyen. Kőbánya volt szocialista alpolgármeste a fiktív tagtoborzásról vált ismertté.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!