Valér
-1 °C
0 °C

Lemondott a korrupció miatt elítélt szocialista

2007.10.31. 08:05
Miután kiderült, hogy Kaszab Csaba volt kőbányai alpolgármestert vesztegetésért elmarasztalta a bíróság, előbb szocialista frakcióvezetői posztjáról, kedden pedig önkormányzati mandátumáról is lemondott.

Vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki Kaszab Csaba vádlottat a Fővárosi Bíróság első fokon. A szocialista Kaszab a korábbi önkormányzati ciklusban a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt. A politikust még szeptember 20-án, elsőfokú, nem jogerős döntésében mondta ki bűnösnek az FB.

A testület két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint vagyoni előny megfizetésére kötelezte, írta az ítélet érdemi részéről elsőként beszámo9ló MTI hétfőn.

Kaszab az ítélet meghozatala után lemondott helyi frakcióvezetői posztjáról, az ügy nyilvánosságra kerülése után pedig önkormányzati mandátumától is megvált. Csicsay Claudis Iván a a kőbányai MSZP frakcióvezetője Magyar Nemzet szerdai cikke szerint a kőbányai önkormányzat keddi, rendkívüli közgyűlésén jelentette be, hogy Kaszab Csaba leköszönt mandátumáról, a politikus ugyanakkor azt hangoztattam, hogy a szocialisták továbbra is az ártatlanság vélelmét hangoztatják az ügy kapcsán.

Az ügy előzménye, hogy két éve, szeptember végén tartottak házkutatást a kőbányai polgármesteri hivatalban, akkor a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal iratokat foglalt le. Az ügy hátterében fiktív épületfelújítások álltak, és az el nem végzett munkák után számlákat fizettek ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!