Jusztina
1 °C
16 °C

Katalin bált rendez Medgyessyné és Szili

2002.11.27. 13:18
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Medgyessyné Csaplár Katalin, a miniszterelnök felesége kezdeményezésére idén első alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Katalin Bált. A belépők 130 ezer forintba kerülnek. Ebből az összegből huszonkét magyarországi gyermekotthon ötezer lakóját kívánják támogatni.
Hagyományteremtő bál megszervezésére vállalkozott Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Medgyessyné Csaplár Katalin, a miniszterelnök felesége - jelentették be a budapesti Marriott Hotelben szerda délelőtt. A Jótékonysági Katalin Bálra az ország meghatározó cégvezetői és közéleti személyiségei kaptak meghívást. A jegy 130 ezer forintba kerül, amelyet a Magyar Vöröskereszt erre az alkalomra elkülönített számlájára lehetett befizetni.

Fóton született

Gyámügyesként kezdtem pályafutásomat, ezért tudom, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került gyermekeken segíteni kell - mondta Szili Katalin, aki elmondta még: huszonkét gyermekotthon ötezer lakójának kívánnak boldog karácsonyt a felajánlott támogatásokból, valamint a belépőjegyekből befolyt összegből.

Fóton születtem, ahol az országosan ismert gyermekotthon meghatározó élménye volt első éveimnek - nyilatkozta Medgyessyné Csaplár Katalin. Az esélyegyenlőség hiánya miatt érezte kötelességének, hogy a miniszterelnök feleségeként tegyen valamit a szerencsétlen sorsú gyermekekért.

Dr Morzsányi Éva, a Magyar Vöröskereszt főtitkára példaértékűnek tartja, hogy ilyen magas rangú személyek állnak egy nemes ügy mellé.