Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Tovább nyomoznak Torgyán Attila ügyében

2001.07.17. 10:20
Az RTL Klub információval ellentétben tovább folyik a nyomozás Torgyán Attila, a kisgazdapárt elnökének fia ügyében. A rendőrség még mindig befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja a kazettaügyben.
Nem zárult még le a nyomozás Torgyán Attila ügyében - tájékoztatta az Indexet az ORFK kommunikációs osztályának munkatársa. Így még arra sem kerülhetett sor, hogy vádemelési javaslattal az iratokat átadják az ügyészségnek. Bánáti János, a gyanúsított ügyvédje az RTL Klub riportjára reagálva az Indexnek elmondta: nem tud arról, hogy lezárták volna a nyomozást. Ha az idő folyamán ez mégis megtörténne, a rendőrségnek szerinte akkor sem lenne elegendő bizonyítéka ahhoz, hogy tényleg vádat is emeljenek védence ellen.

Az RTL Klub hétfőn azt közölte: lezárták a nyomozást a kisgazda pártelnök fia ügyében, és a rendőrség vádamelési javaslattal élt.

Márciusban hallgatták ki először gyanúsítottként

A Népszava által kirobbantott kazettaügyben márciusban hallgatták ki gyanúsítottként Torgyán József fiát. A rendőrség befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja. Deésy Géza vállalkozó januárban jutatta el a Népszavának azt a hangfelvételt, amely szerint költségvetési forrásból származik az a pénz, amit Torgyán Attilának adtak át 2000 tavaszán, hogy apjánál, az akkori földművelésügyi miniszternél közbenjárjon egy pályázat kedvező elbírálása miatt. Deésy állítja: abból az ötmillióból fedezték a költségeket, amit az Agropark Kht. egy tanulmányra nyert, de nem készített el. A hárommillió, majd további másfél millió forintot Benczéné Tóth Judit ügyvédnőnek kellett célba juttatnia.

A kihallgatások során az ügyvédnő elismerte, hogy átvette a pénzt, azt viszont tagadta, hogy átadta volna Torgyán Attilának. Az egykori kisgazda miniszter fia szintén tagad.