Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Bartucz Attila lesz az egészségügyi tárca kabinetfőnöke

2008.09.01. 12:36
Szeptember 1-től Bartucz Attila lesz az Egészségügyi Minisztérium kabinetfőnöke, miután a posztot az elmúlt három hónapban betöltő Bíró Boldizsár nyugdíjba vonul, értesült az Index. Bartucz eddig a miniszteri titkárság főosztályvezetője volt.

Bartucz Attila, a miniszteri titkárság főosztályvezetője lesz az egészségügyi tárca új kabinetfőnöke. Bartucz Attila a Molnár Lajos, majd Horváth Ágnes vezette minisztériumban volt Matejka Zsuzsa kabinetfőnök-helyettese.

Mostani posztjára 2008 májusában nevezték ki. Ezt megelőzően az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szóvivője volt, ahol Székely Tamás jelenlegi miniszter akkoriban főigazgató-helyettes volt.

Bartucz Attilát jó szakembernek és meggyőződéses, pártoktól független közszolgának tartják, aki régóta személyes jó viszonyt ápol Székely Tamással.

Mint az Index beszámolt róla, Bíró Boldizsár, aki Székely Tamás miniszteri kinevezése óta három hónapig töltötte be ezt a posztot, szeptember 1-től nyugdíjazását kérte.

Bíró Boldizsár meglepően rövid megbízatását a minisztérium azzal indokolta, hogy a kabinetfőnök eleve csak szeptember 1-ig, az átmeneti időszakra vállalta a feladatot, s közös megegyezéssel vonult nyugdíjba.

Vele egyidőben távozott a tárcától B. Király Gyöngyi sajtófőnök is. A Napi Gazdaság értesülése szerint ebben szerepet játszott, hogy a sajtófőnök annak ellenére ragaszkodott az autonóm kommunikációhoz, hogy munkáját hivatalosan csak a kabinetfőnö irányítása és jóváhagyása mellett végezhette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!