Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Fejenként egymilliós vérdíj a zavargókra

2008.09.26. 11:43
Személyenként egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a szeptember 20-án, a Szabadság téren és környékén jogellenes cselekményeket elkövetőkre.

A BRFK kommunikációs osztályának pénteki sajtóközleménye szerint az ügy felderítésére létrehozott nyomozócsoport keresi a a rendőrség honlapjára feltett képeken látható személyeket. Minden egyes személy ismertté válása esetén bruttó egymillió forint a nyomravezetői díj.

A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli - olvasható a tájékoztatásban.

A nyomozócsoport munkatársai egy férfi személyazonosságát már megállapították, aki dokumentáltan részt vett a 2008. július 5-én megrendezett Meleg Méltóság Menete megzavarásában is. A 31 éves bátyai Zsanda István jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság országos elfogatóparancsot bocsátott ki.