Natália
1 °C
7 °C

Fejenként egymilliós vérdíj a zavargókra

2008.09.26. 11:43
Személyenként egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a szeptember 20-án, a Szabadság téren és környékén jogellenes cselekményeket elkövetőkre.

A BRFK kommunikációs osztályának pénteki sajtóközleménye szerint az ügy felderítésére létrehozott nyomozócsoport keresi a a rendőrség honlapjára feltett képeken látható személyeket. Minden egyes személy ismertté válása esetén bruttó egymillió forint a nyomravezetői díj.

A BRFK azt kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli - olvasható a tájékoztatásban.

A nyomozócsoport munkatársai egy férfi személyazonosságát már megállapították, aki dokumentáltan részt vett a 2008. július 5-én megrendezett Meleg Méltóság Menete megzavarásában is. A 31 éves bátyai Zsanda István jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság országos elfogatóparancsot bocsátott ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?