Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Önálló kereszténydemokrata frakció alapul?

2003.02.03. 07:41
Önálló parlamenti frakciót alapíthat a KDNP. A párt elnöksége egyenlő arányban megosztott az önállósodás kérdésében, a frakcióalapításról Orbán Viktor évértékelő beszéde után egyeztethetnek a Fidesszel.
Felmerült az önálló parlamenti frakció alakításának gondolata a KDNP szombati országos elnökségi tanácskozásán - írja a Magyar Nemzet. A házszabály módosításának tervezete szerint a parlamenti ciklus közben létrejövő frakciók létszámlimitje tíz fő lenne, a parlamentben tizenhárom kereszténydemokrata képviselő foglal helyet a Fidesz frakciójában.

Egyeztetés Orbán évértékelője után

A párt elnöksége egyenlő arányban megosztott az önálló frakció kérdésében - írja a napilap. Amennyiben az önálló frakció megalapítás a mellett döntenek, a támogatók szerint az mind pénzügyileg, mind politikailag előnyös lenne az újjáalakuló pártnak. Az önálló frakció megalapításához a KDNP-nek egyesülnie kell a Fideszen belüli Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel is.

Korai még nyilatkozni

A kérdésről szükséges egyeztetéseket Orbán Viktor évértékelő beszéde után kezdheti meg a párt a Fidesszel. Varga László, a KDNP elnöke korainak tartott bármilyen nyilatkozatot az önálló frakcióval kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.