Botond, Mózes
EUR 386,96 Ft
USD 372,08 Ft
14 °C
29 °C

Önálló kereszténydemokrata frakció alapul?

2003.02.03. 07:41
Önálló parlamenti frakciót alapíthat a KDNP. A párt elnöksége egyenlő arányban megosztott az önállósodás kérdésében, a frakcióalapításról Orbán Viktor évértékelő beszéde után egyeztethetnek a Fidesszel.
Felmerült az önálló parlamenti frakció alakításának gondolata a KDNP szombati országos elnökségi tanácskozásán - írja a Magyar Nemzet. A házszabály módosításának tervezete szerint a parlamenti ciklus közben létrejövő frakciók létszámlimitje tíz fő lenne, a parlamentben tizenhárom kereszténydemokrata képviselő foglal helyet a Fidesz frakciójában.

Egyeztetés Orbán évértékelője után

A párt elnöksége egyenlő arányban megosztott az önálló frakció kérdésében - írja a napilap. Amennyiben az önálló frakció megalapítás a mellett döntenek, a támogatók szerint az mind pénzügyileg, mind politikailag előnyös lenne az újjáalakuló pártnak. Az önálló frakció megalapításához a KDNP-nek egyesülnie kell a Fideszen belüli Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel is.

Korai még nyilatkozni

A kérdésről szükséges egyeztetéseket Orbán Viktor évértékelő beszéde után kezdheti meg a párt a Fidesszel. Varga László, a KDNP elnöke korainak tartott bármilyen nyilatkozatot az önálló frakcióval kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla