Aliz
6 °C
14 °C

Időközi választással akarják megbuktatni Kellert

2007.10.24. 10:37
A képviselőtestület feloszlatását kezdeményezte szerdán reggel a törökbálinti önkormányzat tíz tagja. Ha csütörtökön megszavazzák a sürgősségi indítványt, Keller László polgármesternek is új választáson kell megméretnie magát.

Az Index információi szerint már csütörtökön feloszlathatja magát a törökbálinti képviselőtestület.

A tizennyolc tagú önkormányzat minősített többsége, tíz képviselő aláírta azt a sürgősségi indítványt, amely a testület feloszlatását javasolja. A 2006-os önkormányzati választáson az MSZP-s jelölt, Keller László szerezte meg a polgármesteri posztot, az önkormányzatban azonban az ellenzék került többségbe. A Fidesz-KDNP 8 tagú frakciójával szemben az MSZP a Civil Fórum Egyesülettel együtt 4 képviselőt tud szembe állítani. A jelenlegi felállás megszüntetését a 8 fideszes mellett 2 Szent Flórián Törökbálintért Egyesület delegált is támogatta. Az indoklás szerint a testület az elmúlt egy évben nem tudott hatékonyan működni.

Keller László az Index megkeresésére nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy milyen menetrend szerint vezényli le az önfeloszlatásról szóló indítványt. A polgármester csak annyit mondott, hogy a testület kellő időben napirendre tűzi majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?