Kendő maradt a műtét után a hasában

2007.05.18. 09:59
Hasi műtétje után három héttel meghalt egy 78 éves férfi, akinek a soproni kórházban műtéti törlőkendőt hagytak a sebében. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség

A szerencsétlenül járt embert április 23-án bélelzáródással műtötték, s a műtét után hazaengedték - közölte Kocsis Tünde alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Május 2-án azonban általános gyengeségre és rossz közérzetre panaszkodva ismét megjelent a kórházban. Megvizsgálták, rendellenességet nem tapasztaltak, de a kórházban tartották. Az idős ember május 9-én elhunyt.

A boncolás során derült fény arra, hogy a műtéti törlőkendő benne maradt a sebben. A kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a sebben maradt törlőkendő elfertőződése és az idős ember halála között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg - mondta a sajtóreferens.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás