Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kendő maradt a műtét után a hasában

2007.05.18. 09:59
Hasi műtétje után három héttel meghalt egy 78 éves férfi, akinek a soproni kórházban műtéti törlőkendőt hagytak a sebében. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség

A szerencsétlenül járt embert április 23-án bélelzáródással műtötték, s a műtét után hazaengedték - közölte Kocsis Tünde alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.

Május 2-án azonban általános gyengeségre és rossz közérzetre panaszkodva ismét megjelent a kórházban. Megvizsgálták, rendellenességet nem tapasztaltak, de a kórházban tartották. Az idős ember május 9-én elhunyt.

A boncolás során derült fény arra, hogy a műtéti törlőkendő benne maradt a sebben. A kirendelt igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a sebben maradt törlőkendő elfertőződése és az idős ember halála között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg - mondta a sajtóreferens.