Piroska
-2 °C
5 °C

Mégsem Csőzik az SZDSZ új képviselője

2004.06.26. 16:11
A vásárosnaményi polgármester lett az SZDSZ új országgyűlési képviselője. Jüttner Csaba szeptemberben foglalhatja el az európai parlamenti képviselővé választott Szent-Iványi István helyét.
Az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) szombati budapesti döntése értelmében Jüttner Csaba, vásárosnaményi polgármester lesz szeptembertől Szent-Iványi István utóda az Országgyűlésben, aki június 13-i európai parlamenti képviselővé történt megválasztása miatt mond le mandátumáról.

A párt ügyvivői testülete által előterjesztett két jelölt közül Jüttner Csaba 41, Csőzik László, Érd alpolgármestere 17 szavazatot kapott az OT-ülésen. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Pető Iván, az OT elnöke közölte, hogy a sajtóhírekkel ellentétben nem merült fel "belső ellenzéki" személyiség előterjesztése a képviselői posztra.

Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök hangsúlyozta, hogy a testület egyértelműen sikeresnek nevezte az SZDSZ június 13-i választási szereplését, amely "jó alapot kínál a 2006-os parlamenti választási sikerre".