Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Korábbi vezérigazgatóját mószerolja a K&H

2005.09.09. 13:14
Súlyosabb következtetések vonhatók le a K&H szerint azokból a dokumentumokból, amelyeket most juttattak el a bírósághoz.

A K&H Equities az ügyfelek jogos ügyfélköveteléseit kifizette azoknak, akik a brókercégnél 2003 nyarán feltárt szabálytalanságok érintettjei voltak, tájékoztatta a cég az Indexet. Ezen kívül az Equities, mint az ügy egyik sértettje, beadványokat nyújtott be a nyomozóhatóságokhoz, hogy minimalizálja a társaságot ért kárt, védve ezzel jelenlegi ügyfelei és tulajdonosai érdekeit.

"A K&H Equities és tulajdonosa, a K&H Bank mindvégig teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal az általuk folytatott különböző vizsgálatok során, és minden olyan esetben, amikor az szükségszerű volt, a brókercég feljelentéssel élt a rendőrség felé" - szögezik le az Indexhez eljuttatott dokumentumban, amely szerint az Equities és a bank "az érintett ügyfelek jogos igényeit kielégítette. A brókertársaság eddig is és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a társaság kárát csökkentse, megfelelve ezzel mind jelenlegi ügyfelei, mind tulajdonosai elvárásainak".

A rendőrségi nyomozás befejezésekor a K&H Equities, mint az ügy sértettje gondosan áttanulmányozta a rendőrség által feltárt bizonyítékokat. Mindazon az esetekben, amelyekben nyilvánvaló eltérés mutatkozott a K&H Equities által feltártak és a hatóságoknak az egyes személyek visszaélésekkel kapcsolatos felelősségéről és érintettségéről tett megállapításai között, a K&H Equities erre hivatalos formában felhívta a hatóságok figyelmét.

A közelmúltban ilyen beadványt nyújtottak be a Fővárosi Főügyészséghez a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György "vonatkozásában". A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a K&H-s beadványok számos olyan további nyomozati cselekményt javasolnak, amelyeket nem folytattak le az eredeti nyomozati eljárásban, és amelyek más, súlyosabb következtetéshez vezetnének bizonyos személyek visszaélésben játszott szerepére vonatkozóan.